Menu Premium

Demiurge Studios ontwikkelt Wii U-versie Aliens: Colonial Marines

Gamekings Redactie 04/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Randy Pitchford, de grote baas van Gearbox Software, heeft aan Gamasutra laten weten dat de Wii U-versie van Aliens: Colonial Marines ontwikkeld zal worden door Demiurge Studios. De studio was voorheen verantwoordelijk voor de downloadable game Shoot Many Robots, een titel die natuurlijk iedereen kent. Toch?

Het is altijd even slikken wanneer een vrijwel onbekende ontwikkelaar een grote productie, zoals Aliens: Colonial Marines dat is, in handen krijgt. Je weet namelijk nooit of zo’n studio het wel in huis heeft een topgame af te leveren, als je niet bekend bent met het cv van dat team. Er is echter geen reden tot paniek, want de kleine studio speelt een bescheiden rol in het voortbrengen van deze komende shooter. Gearbox neemt namelijk, volgens Randy, 80% van de verantwoordelijkheden op zich en verdeelt de overige 20% van het werk aan respectievelijk Demiurge, Nerve en Timegate. Bovendien heeft Demiurge Studios in het verleden meegeholpen aan het fixen van dikke titels zoals Borderlands, Brothers in Arms en BioShock. De studio heeft dus wel degelijk ervaring.

Randy Pitchford klonk in ieder geval enthousiast over de Wii U-versie van Aliens: Colonial Marines. “Wanneer ik met de (Wii U) controller speel, realiseer ik me onmiddellijk dat dit de beste controller van Nintendo ooit is, om het soort games die ik graag speel, mee te spelen”, meldde Randy in een interview met Gamasutra. “Voor Aliens: Colonial Marines is het erg opwindend om het scherm (van de Wii U controller) in je handen te hebben, omdat je er dingen mee kunt doen die uniek zijn in het universum (van de game). We hebben bijvoorbeeld een bewegings-sensor in dit universum. Nu heb je die letterlijk in je handen, je kunt het zien, horen en de omgevingen 360 graden scannen”, aldus Pitchford.

Het klinkt zeker als een geinige gimmick. Maar of het écht toegevoegde waarde heeft zullen we nog achter komen, wanneer de game op 12 januari verschijnt voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC. Je hoort meer over de Wii U-versie van deze shooter op Nintendo’s persconferentie.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch