Menu Premium

Dead Space 3 krijgt co-op campaign

Gamekings Redactie 03/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dead Space 3 krijgt een co-op camapign en de competitieve multiplayer van de titel wordt geschrapt, zo meldt Game Informer. Daarnaast zijn er nog flink wat andere sappige details over de game naar buiten gekomen, en dat allemaal één dagje voor de E3.

Volgens Game Informer worden de hoofdpersonen van de co-op campaign Isaac Clarke, een oude bekende, en John Carver, die eerder werd geïntroduceerd in een korte teaser trailer. De solo en de co-op campaign krijgen respectievelijk een iets ander verhaal. Als je namelijk samen speelt zijn er dialogen tussen Clarke en Carver te horen en andere cut-scenes te zien. Visceral Games, de ontwikkelaar van de franchise, belooft echter ook dat je in de single-player alles te horen zult krijgen om het verhaal te snappen. De competitieve multiplayer, die in Dead Space 2 werd geïntroduceerd, is overigens geschrapt voor deeltje drie.

De bevroren wereld waarin de nieuwe Dead Space zich zal afspelen heet Tau Volantis en wordt natuurlijk bevolkt door een uiteenlopende schare aan onsmakelijke en griezelige monsters. Enkele nieuwe vijanden zijn de Fodders, Feeders, Snow Beasts en een reuzachtige duizendpoot genaamd Nexus.

Anders dan de eerdere delen van Dead Space, zal deel 3 een cover systeem hebben. Daarnaast is de ammunitie die je vindt bruikbaar voor alle wapens, en zo is er dus geen specifieke ammo per gun meer nodig. Volgens Visceral Games wordt de nieuwe Dead Space bovendien minder lineair dan de voorgaande delen. Er zijn namelijk extra missies toegevoegd die niet gespeeld hoeven te worden om de game uit te spelen, en de omgevingen in Dead Space 3 zijn uitgestrekter.

De game moet, volgens Game Informer, in februari verschijnen. Er staat ons echter ongetwijfeld nog veel meer informatie omtrent deze titel te wachten, op EA’s persconferentie van morgen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch