Menu Premium

Dead Space 3 is nog steeds alleen te spelen

Gamekings Redactie 08/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Een tijdje geleden werd aangekondigd dat het nieuwe deel uit de futuristische horror-serie, Dead Space een co-op modus zou krijgen. Dit nieuws werd door veel gamers met zeer gemengde gevoelens ontvangen. Aan de ene kant werd het bejubeld en was het volgens sommigen dat éne dat nog aan de serie ontbrak, aan de andere kant werd deze toevoeging gezien als de dood van de serie. Goed nieuws voor beide partijen dus, de co-op modus is een toevoeging aan het single-player avontuur, Dead Space 3 is nog steeds alleen te spelen.

Veel survival-horror liefhebbers waren bang dat met de komst van een co-op modus en nog een aantal veranderingen die deel drie met zich mee brengt, hun geliefde sci-fi horror-serie in het straatje Call of Duty, Battlefield en Gears of War zou belanden. Nou, aan de toevoeging van de co-op modus zal dat dus niet liggen.

Producer, Steve Papapoutsis zegt dat wie geen interesse heeft in de co-op, daardoor niets van de game hoeft te missen. Het beangstigende, claustrofobische gevoel dat je krijgt als je Isaac door de smalle, donkere gangetjes van het ruimtestelsel beweegt zijn in de solo-modus zeker aanwezig. De kans dat je van schrik je boxershorts volschijt wordt dan dus niet minder, het ge-ouwehoer tussendoor, dat sociale-aspect van de co-op, daarentegen wel.

De single-player van Dead Space 3 voelt dus ongeveer hetzelfde aan als die uit de eerdere twee delen, maar toch voegt de co-op wel degelijk iets toe. De jongens van Visceral Games hebben gepoogd met de twee-speler optie echt iets nieuws op tafel te leggen. In de twee vorige delen heb je het steeds in je eentje opgenomen tegen al het misselijkmakende kwaad dat op de ruimteschepen te vinden was, toch wordt je in deeltje drie niet bijgestaan door zomaar een onbekende.

John Carver, het nieuwe speelbare personage in deel drie heeft al eerder zijn gezicht laten zien in een comic van Dead Space. Hij beschikt dus over een eigen persoonlijkheid en achtergrond, ze hebben je gelukkig niet zomaar een hersenloze, oninteressante G.I. Joe voorgeschoteld. Waar je in deel één en twee je vooral bezighield met je eigen ontwikkeling en de letterlijk, demonische figuren die jou doormidden wilde klieven, krijg je nu ook te maken met de innerlijke demonen van John. Psychologische horror, zoals je nog nooit eerder in een Dead Space game hebt beleefd. De manier waarop de spanning, de angst en de horror wordt gebracht is dus ietsje anders dan je gewend bent.

Hoe benieuwd wij ook zijn naar de co-op modus en de daarmee gepaard gaande nieuwe vorm van horror,  duiken wij toch eerst eens flink in de singleplayer. Midden in de nacht, in een kamer zonder verlichting, met het geluid op niveau drilboor. Want dat is en blijft toch dé manier om een survival-horror game te spelen, niet waar?

Dead Space 3 is nog steeds alleen te spelen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch