Menu Premium

Dead Space 3 gaat voor een groter publiek

Gamekings Redactie 16/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De nieuwe features in Dead Space 3 moeten, volgens Electronic Arts, ervoor zorgen dat de game aantrekkelijk wordt voor een groter publiek. Gelukkig gaat dit volgens de uitgever niet ten koste van de fans die trouw zijn aan de de eerste twee titels uit de serie.

“We hebben geprobeerd de game wat toegankelijker te maken door wat meer actie toe te voegen, maar niet ten koste van de horror. We moeten een horror game blijven, want dat is de identiteit van Dead Space”, legde Frank Gibeau van EA uit. “Door co-op toe te voegen en de setting een planeet te maken, weg van de ruimte, gaan we ver op het gebied van omgevingen en co-op. Tegelijkertijd willen we onze fans niet pissig maken door te ver weg te gaan van de horrorsfeer.”

Volgens Gibeau zijn deze veranderingen nodig om de Dead Space franchise een bredere en aantrekkelijkere serie te maken. Om verder te gaan met het investeren in de sci-fi horror game is er een publiek nodig van rond de vijf miljoen gamers. “Minder dan dat en het gaat moeilijk worden om een game als deze financieel te steunen als je nagaat hoe duur het is om games te maken en ze aan de man te brengen”, zei Gibeau.

“We voelen ons goed bij deze groei, maar we moeten erg paranoide zijn om zeker te weten dat we de game-ervaring niet zo veranderen om vervolgens onze eigen fanbase te verliezen.“ Hoe de trouwe Dead Space fans het nieuws van deze veranderingen opvangen is nog maar de vraag, want de aankondiging van de co-op mode kreeg geen warm welkom.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch