Menu Premium

De Wii U ondersteunt in-game chat

Gamekings Redactie 19/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Wii U ondersteunt in-game chat, dit heeft Nintendo via Kotaku bekend gemaakt. Om de in-game chat te gebruiken moet je de headset in de Game Pad pluggen, zelfs als je de controller niet gebruikt.

De launch van de Wii U is nog net iets meer dan een maand van ons vandaan en er druppelen telkens wat meer nieuwtjes binnen op de redactie. Elk fris nieuwtje maakt ons dan ook alleen maar enthousiaster over de nieuwe krachtpatser van Nintendo. Officieel is er nog geen huismerk-headset getoond voor de in-game chat van de Wii U, maar wat er wel bekend is, is dat alleen de merken Turtle Beach en Mad Catz door Nintendo ondersteund worden.

De nieuwe console heeft volgens Nintendo echter nog maar een selectief aantal games met de in-game chat mogelijkheid. Momenteel wordt de functie ondersteund door: Assassin’s Creed 3, Call of Duty: Black Ops 2 en Mass Effect 3. Alle games hebben een online multiplayer en dat zal waarschijnlijk de reden zijn dat ze de mogelijkheid voor geouwehoer ondersteunen. Opvallend is dat de Wii U Game Pad een microfoon en speakers bevat, maar deze microfoon werkt helaas niet in combinatie met de chat functie. Nintendo benadrukt dan ook echt dat; wanneer je online lekker wilt lullen met je vrienden, je de erkende headsets van Turtle Beach of Mad Catz moet gebruiken.

Er zit alleen nog een addertje onder het gras; stel je wilt Black Ops 2 met de Pro Controller spelen en daarbij kunnen schreeuwen door de in-game chat, dan moet je de headset alsnog in de Game Pad pluggen. Juist je leest het goed, je moet de headset verbinden met een controller die je op dat moment niet gebruikt. Dit komt doordat de Pro Controller geen port heeft om de headset mee te verbinden. Ben je een fan van wireless headsets? Dat heb je als aankomende Wii U gebruiker een klein probleem. De console lijkt voor de komende tijd de bewegingsvrijheid van een wireless headset nog niet te ondersteunen.

Hoewel er wellicht nog wat haken en ogen aan zitten, is de in-game chat een grote stap voorwaarts en een duidelijk teken dat Nintendo de online multiplayer van hun games serieus gaat nemen. Wat zijn jouw verwachting van de online mogelijkheden van de Wii U?

De Wii U ondersteunt in-game chat

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch