Menu Premium

De Wii U is crap volgens EA ontwikkelaar Summerwill

Gamekings Redactie 18/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is bekend dat Electronic Arts voorlopig geen games voor de Wii U ontwikkelt, want volgens EA loopt de Frostbite 3 Engine er niet op. Ook FIFA 14 zal geen versie krijgen voor de Nintendo console. Volgens woordvoerders van EA waren de verkoopresultaten van FIFA 13 teleurstellend. Bob Summerwill, een software architect van EA die meewerkte aan verschillende games binnen de EA Sports series, was nog negatiever. De Wii U is crap volgens EA ontwikkelaar Summerwill en hij vindt dat er met Nintendo games weinig te verdienen valt. “Onze aandacht ligt bij consoles die er toe doen”, zegt hij op Twitter.

“We sluiten niet uit dat we in de toekomst games voor de Wii U gaan ontwikkelen”, liet woordvoerder Jeff Brown namens Electronic Arts weten. Er zijn momenteel vier games voor de console verkrijgbaar van EA: FIFA 13 dus, Madden 13, Need for Speed Most Wanted en Mass Effect 3.

Bob Summerwill’s tweets zijn inmiddels verwijderd. In zijn woede noemde hij de Wii U dus ‘crap’ en beschuldigde Nintendo er van nog in de jaren ’90 te zijn blijven steken. Je kunt hem daarin gelijk geven, als je puur kijkt naar het vermogen van de nieuwe Wii ten opzichte van de concurrentie. Aan de andere kant, de gameplay mogelijkheden zijn juist uniek en heel vernieuwend. De Wii U versie van FIFA 13 heeft dan wel niet zoveel exemplaren verkocht als EA had gehoopt (en de reviews waren gematigd positief), maar de mogelijkheden met de GamePad werden goed benut. In FIFA 14 hadden die opties nog verder uitgebreid kunnen worden, en de minpuntjes weggepoetst, maar dat zit er dus voorlopig niet in.

Bij de aankondiging tijdens de Nintendo persconferentie op de E3 van 2012 beloofde EA-directeur John Riccitielo nog dat ze de Wii U zouden ondersteunen. De verkoopcijfers hebben hem blijkbaar op andere gedachten gebracht; tot nu toe zijn er iets minder dan vier miljoen Wii U’s verkocht. Als je één van die vier miljoen bent, dan geeft dit nieuws je ook weinig reden tot juichen. Nadat eerder Activision al aangegeven had geen plannen te hebben voor een Wii U versie van Call of Duty: Ghosts.

Zijn ze bij Electronic Arts te gehaast om zich van de Wii U af te keren, of is het juist verstandig? Of heeft volgens jou een hele andere reden?

De Wii U is crap volgens EA ontwikkelaar Summerwill

De Wii U is crap volgens EA ontwikkelaar Summerwill

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch