Menu Premium

De Wii U day-one patch zorgt voor problemen in de VS

Gamekings Redactie 19/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Wii U day-one patch zorgt voor problemen in de VS, en daar wordt flink over gemopperd aan de andere kant van de vijver. In de eerste plaats is niemand erg geamuseerd over het feit dat de update in totaal meer dan 5 Gb groot is. Zo zien kersverse eigenaren van de 8 Gb-editie van de Wii U, hun totale vrije ruimte krimpen naar net iets meer dan een derde van wat het was.

Ondanks de uitstekende toevoegingen van backwards compatibility, MiiVerse en andere zaken met deze update, wordt Nintendo om opheldering gevraagd. De totale omvang van het pakket vinden veel kopers niet goed te praten. Daarnaast is het voor de mensen met een matige internetverbinding ook nog eens een test van geduld om alles binnen te krijgen.

Dat niet iedereen voor een dergelijke test slaagt is bekend, maar volgens één bron zijn de gevolgen daarvan wel erg zuur voor hem. Nadat Ben Fritz, journalist voor de LA Times, halverwege de update besloot de stekker eruit te trekken, werd hij geconfronteerd met een levenloze console. Volgens een tweet die hij vlak daarna de wereld instuurde, lijkt het voorgoed gedaan met het glimmende nieuwe kastje. Als dat voor meer mensen zal gelden, staat de PR-afdeling van Nintendo een regelrechte nachtmerrie te wachten in de nabije toekomst.

Voor iemand die de update al binnenhad, waren de verassingen ook nog niet voorbij. Hij kwam er achter dat wanneer hij in de MiiVerse op de X-knop drukte terwijl hij boven de exit-optie zweefde, zomaar de back-end van MiiVerse binnenkwam. Eenmaal binnen op de plek waar normaliter alleen bevoegd personeel toegang toe heeft, was hij in staat met administrator-rechten berichten van andere gebruikers naar eigen inzicht aan te passen. Zijn hele avontuur postte hij met screenshots op het NeoGAF-forum.

Naast de bemachtiging van zijn administrator-rechten, kwam hij op zijn reis ook nog pardoes terecht in een obscuur hoekje van MiiVerse. Hier waren blijkbaar al sub-fora aangemaakt voor games die nog helemaal niet zijn aangekondigd. ‘Yoshi Land Wii U’, ‘Metal Gear Solid’ en ‘Resident Evil’ waren onder andere te vinden. Met de geruchtenmolen op volle toeren over deze vondst, kwam Nintendo snel naar buiten met de mededeling dat het hier slechts om test-menu’s ging, die louter voor de gelegenheid waren ingevuld met fictieve namen. Niks om je over op te winden dus, volgens Nintendo. Het zal in de toekomst wel blijken, of ze hierover naar waarheid hebben gesproken.

En zo begint Nintendo’s grote launch in de VS met de nodige strompelingen. Nu is dit op zich niks nieuws, want zelden verlopen dit soort gigantische processen zonder de nodige kinderziektes. Maar als het waar is dat de nieuwe consoles werkelijk kunnen sneuvelen bij een onderbreking van de update, dan zou dat een potentiële ramp voor Nintendo kunnen zijn. Ook heeft Nintendo serieus wat uit te leggen over een update die zoveel beschikbare ruimte af snoept van het totaal.

Laten we hopen dat de meeste plooien glad zijn gestreken tegen de tijd dat de Wii U ook bij ons in de winkel ligt, en dat daarmee de launch van de Wii U het feestje is dat het zou moeten zijn. Hoe vaak maken we de geboorte van een nieuwe console nou werkelijk mee? Het is al te lang geleden, we need this!

 

De Wii U day-one patch zorgt voor problemen in de VS

De Wii U day-one patch zorgt voor problemen in de VS

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch