Menu Premium

De wapens in Call of Duty: Black Ops 2 hebben Prestige

Gamekings Redactie 19/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De wapens in Call of Duty: Black Ops 2 hebben Prestige, in tegenstelling tot het vorige deel. Zoveel blijkt uit een tweet van David Vonderhaar, game design director bij Treyarch. Aan Ryan Banks, de persoon achter de twitteraccount @Prestigeiskey, stuurde David de volgende mededeling:

“Did you know that you can Prestige any gun two times? Take that!”

Eén van de vervolgvragen uit het twitterpubliek was: “if weapon XP converts to next prestige, will you have to prestige your weapon or will it go back down to zero or stay at max?” Waarop David antwoordde: “Stays where we it was. Weapon level and weapon prestige level totally independent of your level. Not reset by level prestige.” Het levellen van wapens was geïntroduceerd met Modern Warfare 3 en evolueert dit systeem nu verder in het nieuwe deel met wapen Prestiges.

Nu David toch blijkbaar bereid was wat nieuwtjes over Black Ops 2 de wereld in te gooien, pakten twitteraars hun kans. Zo kwam @Plokjjuh1229 met de volgende vraag:

“Can you guys please turn off the ghost ‘movement’ perk on S&D to help the ninja defuse community?”

Het antwoord van David? Eén woord: “Ja!”

Op deze manier tekent zich langzaam een steeds scherper beeld af van wat we kunnen verwachten van de nieuwe Call of Duty. Het lijkt erop dat Treyarch de lat duidelijk een stukje hoger probeert te leggen dan de voorganger, en ambitieus de multiplayer onder handen neemt. Misschien beginnen ze bij Activision toch de hete adem in de nek te voelen van concurrenten als Battlefield en Medal of Honor van aartsrivaal Electronic Arts.

Ondanks dat de liefhebbers online zich in twee kampen verdelen, waarin ze de tegenhanger van hun favoriete shooter over en weer de vergetelheid in wensen, lijkt de concurrentie alleen maar gezond. Door het bestaan van de angstgegner worden de respectievelijke games naar maximale hoogte gestuwd. Deze oer-kapitalistische dynamiek is zo slecht nog niet, want in onze ogen wint iedereen op deze manier.

Call of Duty: Black Ops 2 zal verschijnen op PC, PlayStation 3 en Xbox 360 op 13 november van dit jaar. Ook de Wii U krijgt een release, maar die zal in Europa pas op 30 november in de winkels liggen.

De wapens in Call of Duty: Black Ops 2 hebben Prestige

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch