Menu Premium
Loading...

De redactie over Windows 8 als gaming platform

Gamekings Redactie 27/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het brein achter de ontzettend populaire indie game Minecraft, de Zweedse developer Markus ‘Notch’ Persson, heeft via zijn Twitter laten weten dat hij zijn blokkerige game liever helemaal niet op besturingssysteem Windows 8 ziet dan dat hij meespeelt met het certificatieproces van de computergrootmacht. De aankomende update voor Windows is volgens hem een gesloten platform dat de openheid van de PC probeert dood te maken. Hoor wat de redactie over Windows 8 als gaming platform te zeggen heeft.

Voor deze reactie van Markus Persson op het operating system van Microsoft, lieten ook andere prominente figuren uit de wereld van PC-gaming zich al negatief uit over Windows 8. Oprichter Gabe Newell van developer Valve noemde de nieuwe weg die Microsoft in wil slaan catastrofaal voor iedereen die met de PC werkt. Newell leidde onder andere de ontwikkeling van de Half-Life reeks en zijn bedrijf beheert het populaire distributiekanaal Steam. Volgens hem is Microsoft uit op geld nadat het bedrijf door het gesloten platform Xbox Live heeft gezien dat het verdienen van veel bedrukte papiertjes eenvoudiger is als je zelf de toegang tot de markt beheert. Aan de andere kant wordt het kanaal Steam – en haar inkomsten voor Valve – natuurlijk bedreigd door de nieuwe certificatieregels van Microsoft.
Rob Pardo, Executive Vice President of Game Design van Blizzard Entertainment, vindt Windows 8 ook niet ‘awesome’. De developer achter MMORPG World of Warcraft voegt zich dus ook toe aan de lijst van ontwikkelaars die de komst van Microsofts nieuwste besturingssysteem als een gevaar ziet.

Volgens ‘het internet’ zijn de ontwikkelingen die Valve in het geheim in hardware probeert te maken zelfs een poging direct te concurreren met Windows 8. Toen Notch eerder dit jaar zijn sandboxgame op Microsofts Xbox 360 Arcade lanceerde, was hij nog wél enthousiast over het bedrijf waardoor de Xbox-versie van zijn game miljoenen digitale exemplaren verkocht. Wat vind jij van Windows 8 als gaming platform? De redactie over Windows 8 als gaming platform

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch