Menu Premium
Loading...

De redactie over trophies op PlayStation Mobile

Gamekings Redactie 11/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Achievementwhores opgelet! Het recentelijk gelanceerde platform PlayStation Mobile krijgt binnenkort volledige ondersteuning met trophies. Voortaan kun je dus jouw digitale hoeveelheid trophies onderweg bekijken en er zelfs meer unlocken door kleine games te spelen. Luister naar de redactie over trophies op PlayStation Mobile, waarin duidelijk wordt dat niet iedereen even blij is met de aankondiging.

Sony ziet duidelijk de populariteit van de games bij concurrenten Apple (met iOS) en Android (met onder andere Google Play) en wil daar op inspelen met PlayStation Mobile. De Europese baas van Sony, Jim Ryan, kondigde al aan dat het mobiele platform op launch zo’n 30 ‘bite-sized’ games heeft. Deze kleine games moeten veel gamers aanspreken, doordat ze in veel verschillende genres thuishoren. Daar komen nu dus trophies, leaderboards en andere functies van het PlayStation Network bij waardoor je natuurlijk extra gemotiveerd wordt deze games te checken. Het interessante is dat je het aantal trophies van jouw hele PlayStation Network ID dus kunt vergroten door onderweg deze games te spelen.

De games zijn speelbaar op alle apparaten die ‘PlayStation Certified’ zijn. Omdat Sony geen eigen mobiele platform had en haar telefoons op Android draaien, vallen alle Androidtelefoons en tablets daar natuurlijk onder. Ook de eigen handheld, de PlayStation Vita, krijgt support. Daarnaast wil Sony in de toekomst meer systemen toevoegen aan de wereld van PlayStation Mobile: het bedrijf praat nu met andere fabrikanten als ASUS en kijkt ook naar de mogelijkheden van de WikiPad. Het is nu al wel duidelijk dat de PlayStation 3 in ieder geval niet mee mag doen. Vanaf de PlayStation Store via Sony haar kleinere apparaten en andere Androidsystemen kun je de games kopen waardoor ze a la ‘SteamPlay’ aan jouw PlayStation ID gekoppeld worden. Vanaf al jouw ‘certified’ apparaten kun je ze dan spelen, maar het is nog onduidelijk of ‘savestates’ via internet of een cloudsysteem worden gesynchroniseerd.

In de redactie over trophies op PlayStation Mobile uit Dennis zijn onvrede over de late support, maar de contentmanager van het mobiele platform, Sarah Thomson, dekt zich in. Volgens haar was de recentelijke ‘launch’ namelijk een ‘beta-versie’. Wanneer je echt aan de slag kunt met het verzamelen van virtuele punten terwijl je niet thuis bent, is nog onduidelijk. Fans van Xbox kunnen ondertussen al wel een hele tijd aan de slag vanaf Windows Phone en ook Apple bleef niet lang achter met Game Center. Wat vind jij van trophies op PlayStation Mobile? De redactie over trophies op PlayStation Mobile

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch