Menu Premium

De hardware van de PlayStation 4

Gamekings Redactie 21/02/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Twee uur lang duurde de persconferentie, meerdere ontwikkelaars kwamen aan de beurt, we werden overweldigd met prachtige gameplay beelden, overbluft door de toevoeging van Gaikai en de nieuwe functies van de PlayStation 4 DualShock controller, maar de console zelf bleef uit. Niet letterlijk natuurlijk, maar we kregen de nieuwe behuizing niet te zien. Wel krijgen we een tipje van de sluier over wat er binnen in de nieuwe console te vinden is, de hardware van de PlayStation 4.

Het blijft wel echt bij een tipje, want veel wordt er niet duidelijk. Wat we al wisten was dat de PlayStation 4 geheel uit off-shelf producten zou bestaan, kant-en-klare componenten, die je ook in je PC zou kunnen stoppen. De geruchten deden de ronde dat de CPU van AMD’s kant zou komen, dit is echter tijdens de presentatie niet bevestigd. Wel is het een processor op basis van de x86 chipset, maar die zijn er erg veel. Ook op het gebied van de videokaart blijft het gissen, welke high-end videokaart tot ‘nieuwe hoogten’ zal worden gepusht, is nog niet bekend. Maar, de GPU is in elk geval in staat de nieuwe Unreal Engine 4 live te renderen, dus dat zegt wel iets.

Ook is nog niet bekend welk interngeheugen gebruikt gaat worden, maar wel de hoeveelheid, maar liefst acht gigabyte aan DDR5 RAM. DDR5 geheugen wordt normaal gesproken alleen in videokaarten gebruikt, dus of het hier om dedicated of gedeeld geheugen gaat is nog niet duidelijk. Wel is het volgens Sony ‘retesnel’ en groot genoeg om je savegames op op te slaan als je de console in de energie-zuinige modus zet.

Je games kun je opslaan in de Cloud, maar de PS4 komt natuurlijk ook standaard met een roterend schijfje. Hoeveel savegames, downloads en DLC je op deze hardeschijf kwijt is ook nog niet bekend.

Al met al blijft het dus nog erg vaag. Sony gebruikt de term ‘supercharged’, maar zolang we niet over de exacte specificaties beschikken blijft dat slechts een coole term.  De precieze hardware is nog niet bekend, en ook het uiterlijk van de PS4 moet nog onthuld worden. We gaan er van uit dat Sony dit niet al te lang meer voor zichzelf houdt.

De hardware van de PlayStation 4

De hardware van de PlayStation 4

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch