Menu Premium

De DmC: Devil May Cry demo is nu beschikbaar op Xbox Live

Gamekings Redactie 20/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De DmC: Devil May Cry demo is nu beschikbaar op Xbox Live en vanaf morgen ook op PlayStation 3. De ontwikkelaar Ninja Theory, en uitgever Capcom, zullen nagelbijtend de eerste spelerservaringen afwachten. Tenslotte zijn ze zwaar bevochten door de fanbase voor elke stap voorwaarts die ze hebben gemaakt met de game. Reden daarachter is de totale make-over die de nieuwste telg uit de franchise heeft gekregen.

Het is de nieuwe hoofdpersoon die de meeste stof heeft doen opwaaien. Met een hoog emo-gehalte is hij voor velen niet de flitsende held waarmee zij zich graag identificeren. Toch lijkt het zijn arsenaal aan kontschoppende moves en voortvloeiende combo’s niet tekort te doen. Want die zijn dik in orde volgens Alex Jones, Capcom US Producer, in een interview met VG247:

“De combat tree geeft je eindeloze mogelijkheden voor een aanval. De combo’s kun je op allerlei manieren aan elkaar rijgen, wisselend tussen je wapens van keuze. Je D-pad stelt je in staat zonder enige vertraging tijdens je aanvallen door te schakelen met je wapens. Je kunt improviseren zoals je wilt, en we verwachten dat Youtube snel veel filmpjes zal hebben met aanvallen waar zelfs wij nog niet aan gedacht hebben.”

Checkpoints zijn wel stevig aangepakt, in vergelijking met vroegere delen.

“In het Westen worden de soul-crushing checkpoints niet erg op prijs gesteld. Daarom hebben we ze aangepast, en ‘vriendelijker’ gemaakt voor de gamer op een manier die niet te frustrerend is maar ook niet te makkelijk. Maar dat gevoel van ‘Ik heb deze checkpoint al acht keer gedaan, en ik blijf doodgaan, ik ben klaar met deze game’ dat zul je niet meer meemaken.”

Een meevaller voor sommigen, een tegenvaller voor anderen die wel houden van de hardcore experience. Goed, genoeg tijd verdaan, zorg dat je zelf uit de eerste hand een indruk op doet over dit nieuwe omstreden deel. Misschien is het alles wat je vreesde, misschien voelt het als een welkome frisse wind. Wat je ervaring ook is, kom terug en deel het met ons in de comments. Hit or Miss?

De DmC: Devil May Cry demo is nu beschikbaar op Xbox Live

De DmC: Devil May Cry demo is nu beschikbaar op Xbox Live

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch