Menu Premium

Days Gone heeft zombiekinderen en dat maakt mensen boos

Hylke Haagsma 14/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Kinderen in games liggen altijd gevoelig, al helemaal als er geweld bij betrokken is. Het is niet voor niets zo dat er geen kinderen op de stoep lopen in GTA. Mensen omver rijden is helemaal oke in games, maar geweld tegen kinderen in games wordt niet gewaardeerd. In de post-apocalyptische wereld van Days Gone zijn mensen getransformeerd tot zombies met de naam “Freakers”. Onder deze Freakers zijn vijanden met de naam “Newts” en dit zijn dus gewoon kinderen…Of moeten we het anders zien?

Freakers zijn helemaal geen mensen meer

Een recente gameplay preview heeft mensen eraan herinnerd dat er kinderen als zombies worden gebruikt in de game. Sindsdien zijn er meerdere Tweets en Youtube video’s over het onderwerp gemaakt.De meeste gewelddadige videogames doen hun uiterste best om helemaal geen kinderen te omvatten, zoals in Grand Theft Auto of Resident Evil, hoewel hun afwezigheid in de context van de gamewereld niet bepaald klopt. Andere keren zijn kinderen inbegrepen, maar spelers kunnen ze dan niet doden, zoals in Bethesda’s The Elder Scrolls en de Fallout games.

In een interview met Stevivor, werd Emmanuel Roth van Sony Bend gevraagd naar de kindzombies in Days Gone. In het interview beweert Roth dat de Newts geen kinderen zijn, maar hij werd later tegengesproken door een vertegenwoordiger van Sony Bend.  “The devastating pandemic infected and killed almost all human life. Some adolescents were infected and transformed by the virus. The survivors call these Newts,” zo legde hij uit. Ook vertelde hij dat Freakers iets totaal nieuws zijn en niet als mensen zouden moeten worden beschouwd.

 

Days Gone

 

Deacon vermoord de “Newts”

Days Gone komt 26 april uit. Het gaat om een open wereld game waarbij er hordes aan freakers rondlopen. Een belangrijk onderdeel van de game is je motor, die je ook niet naar je toe kan fluiten zoals een paard in Red Dead Redemption. In de game volgen we het verhaal van Deacon, een voormalig outlaw-biker. De game zal na release uitbreidingen krijgen in de vorm van DLC.

Wat vind jij? Is het oke om op deze manier kinderen in de game te plaatsen waar je geweld tegen kunt gebruiken? Of moeten we het inderdaad helemaal niet als kinderen zien? Laat het ons weten in de comments.

 

 

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch