Menu Premium

David Gaider is de nieuwe creative director bij studio Beamdog

Mark Hoogland 09/02/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De iets oudere RPG-fanaten onder jullie hebben waarschijnlijk warme herinneringen aan de Baldur’s Gate-games van developer BioWare. Vandaag werd bekend dat David Gaider, die onlangs datzelfde BioWare verliet, de nieuwe creatieve director is geworden bij developer Beamdog, die de Enhanced Editions van de Baldur-games ontwikkelt.

De Canadese Gaider vertrok vorige maand na zeventien jaar dienst bij BioWare, waar hij als designer en schrijver bijdragen leverde aan onder meer Baldur’s Gate 2, Star Wars: Knights of the Old Republic en de Dragon Age-franchise. Als reden voor zijn vertrek gaf hij het verlangen naar een nieuwe uitdaging, die hij nu lijkt te hebben gevonden bij het kleine Beamdog. Deze studio verzorgde de laatste jaren geremasterde uitgaven van Baldur’s Gate, Baldur’s Gate 2 en Icewind Dale, wat de cirkel gezien Gaiders ervaring rond maakt.

“Ik heb fijne herinneringen aan het werken aan Baldur’s Gate 2 en de Throne of Bhaal-uitbreiding,” laat Gaider weten. “Dus hoe kon ik weigeren toen ik de kans kreeg om creative director te worden voor een bedrijf dat die stijl van gamen leeft en ademt?”

Hoewel het nu aannemelijk lijkt dat Gaider aan de slag gaat met een derde Baldur’s Gate, heeft Beamdog daaromtrent geen enkele uitspraak gedaan. Voor nu is de studio sowieso nog druk bezig met Siege of Dragonspear, een later dit jaar te verschijnen uitbreiding voor de Enhanced Edition van Baldur’s Gate.

Bron: Eurogamer

David Gaider is de nieuwe creative director bij studio Beamdog

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch