Menu Premium

Darksiders 2 voor de Wii U verschijnt 30 november in de Benelux

Gamekings Redactie 28/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Darksiders 2 voor de Wii U verschijnt 30 november, dat betekent dat de nieuwe console van Nintendo nog een launch titel rijker is. De game is natuurlijk al een tijdje beschikbaar voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC, maar dat weerhoudt Nintendo niet om de game alsnog beschikbaar te stellen voor de Wii U.

In Darksiders 2 ga je in tegenstelling tot de eerste Darksiders niet aan de slag met War. In het vervolg kan je los met Death, de meest gevreesde ruiter van de Apocalyps. Magere Hein heeft slechts één doel voor ogen: het einde der tijden ongedaan maken en de naam van zijn broer, War, te zuiveren. Hoewel je als Nintendo fan wellicht teleurgesteld bent dat er geen Zelda game bij de launch van de Wii U te krijgen is, biedt Darksiders 2 wellicht een leuke afwisseling. Het is een action-adventure (à la Zelda) met soepele combat, pittig klim en klauter werk, cryptische puzzels en natuurlijk immense boss battles.

De Wii U versie van Darksiders 2 komt met exclusieve content op de disc, die bij de andere platformen nog niet toegevoegd was. Hieronder een opsomming van wat je kunt verwachten:

  • Argul’s Tomb – De eerste DLC pack van de game met een nieuw gebied, drie nieuwe dungeons, nieuwe wapens en nieuwe loot om te verzamelen.
  • Death Rides Pack – drie nieuwe side quests.
  • Angel of Death & Shadow of Death packs – nieuwe legendarische bewapening en wapens voor de speler, heel vroeg in de game.
  • Deadly Despair Pack – Upgrade de snelheid van Despair, het paard van Death.
  • Extra unieke bewapening en munitie sets

Naast deze flinke lading extra’s ben je natuurlijk benieuwd hoe de Wii U zijn nieuwe functionaliteit gaat toepassen op deze titel. Volgens THQ maakt Darksiders 2 voor de Wii U goed gebruik van de GamePad Functionaliteiten; zo kan je onmiddellijk toegang krijgen tot je inventory en abilities, wat handig is als je vast zit in één van de vele raadselachtig dungeons. De game kan daarnaast op drie manieren gespeeld worden: natuurlijk gewoon op je TV, maar ook op de GamePad of met de Wii U Pro Controller.

Het lijkt er op dat de Wii U nog een dikke launch game rijker is, maar ga jij Darksiders 2 nog wel halen voor de Wii U ondanks dat hij al een paar maanden beschikbaar is voor de andere platformen?

Darksiders 2 voor de Wii U verschijnt 30 november

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch