Menu Premium

Crytek zwijgt over de relatie met Trion Worlds inzake Warface

Gamekings Redactie 26/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het is al weer een tijd geleden dat we iets hebben gehoord over de free-to-play MMO van Crytek genaamd Warface. Warface is inmiddels uit in Rusland en binnenkort in Japan, maar op de rest van onze  aardbol is de game in geen velden of wegen te bekennen. Na de closed-beta, die eindigde op negen april, volgde er radiostilte van Crytek en Trion Worlds naar de gamers toe, want Crytek zwijgt over de relatie met Trion Worlds inzake Warface.

UPDATE: Crytek heeft officieel gereageerd op dit nieuws. “Er wordt hard gewerkt aan het opzetten van de infrastructuur van Warface, zodat de game op zijn best is bij launch. Dit proces neemt wat meer tijd in beslag en binnenkort kondigen we een nieuwe closed beta fase aan.” Binnenkort meer dus over Warface voor Europa en de VS.

Een hele tijd terug sloten Crytek en Trion Worlds hun handen ineen en beloofden ons met hun verenigde krachten de ‘volgende generatie van geweldige games’ naar de pc te brengen. Vooralsnog is die geweldige game bij vele gamers nog niet op de pc geïnstalleerd. De game blijkt wel een pareltje te zijn, want de Russen lusten er pap van. Eén jaar na de release telt de game maar liefst 9 miljoen Russische spelers. Verhuizen naar Rusland is dus een optie.

Er is bekend dat Trion Worlds het de laatste tijd moeilijk heeft. De ontwikkelaar van onder andere Defiance en Rift gaat door donkere tijden. Rift is overgegaan van abbonementsvorm naar free-to-play en Defiance loopt ook al niet zo lekker. Het bedrijf moet flink bezuinigen en er werden pas geleden een groot deel van de medewerkers op straat gezet. Trion Worlds heeft echter wel goede hoop voor henzelf en de gamers die zitten te wachten op Warface. Ze zeggen de plannen die ze hebben om Warface naar Europa en Noord-Amerika te brengen door te zetten. Ze werken hard aan de game en zetten een infrastructuur op die de game nodig heeft en die het beste uit de game haalt.

De ontwikkelaars hebben na de radiostilte behoorlijk wat te verduren gekregen van veel fans. Er volgde 2.200 comments met vragen over de game. Zonde, want de game die goed kan uitpakken wordt door de miscommunicatie tussen Crytek en Trion Worlds ontdaan van fans die al lang op Warface wachten. Warface is nergens meer te bekennen op de website van Trion Worlds en de game lijkt, waarschijnlijk tijdelijk, in rook op te gaan. “Er is ons niets verteld en we zijn dus overgeleverd aan het speculeren over de game”, zegt een fan.

Crytek zwijgt over de relatie met Trion Worlds inzake Warface

Crytek zwijgt over de relatie met Trion Worlds inzake Warface

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch