Menu Premium

Crytek kondigt VR-gerichte CryEngine V aan op GDC

Mark Hoogland 15/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Duitse developer Crytek heeft vandaag de nieuwste, in VR gespecialiseerde iteratie van zijn CryEngine aangekondigd op de Game Developers Conference te San Francisco. Tevens maakte het bedrijf bekend dat de CryEngine voor developers voortaan kan worden gebruikt via een pay-what-you-want-model.

De CryEngine, waarvoor andere developers sinds 2014 een abonnement moesten afsluiten, is gebruikt in een riant aantal games. Denk hierbij niet alleen aan Crytek’s eigen Crysis-trilogie en de eerste Far Cry; de engine vormde eveneens de basis voor games als State of Decay, Homefront: The Revolution en Star Citizen. De nieuwe CryEngine V zal DirectX 12 ondersteunen en is voornamelijk gericht op de zware eisen van VR-devices. Dat laatste werd op GDC gedemonsteerd met een demo The Climb, Crytek’s ‘bergbeklim-simulator’ voor de Oculus Rift. Tevens werden de benchmark-tool VR Score en het VR First-programma in de bijeenkomst belicht.

Dankzij het nieuwe businessmodel hoeven kleinere developers voortaan niet meer te betalen voor CryEngine. Frank Vitz, creative director achter CryEngine, liet weten dat het prima is als men geen geld kan missen voor de tools. Waarschijnlijk hoopt Crytek hiermee zijn reikwijdte binnen de gamesindustrie snel te kunnen vergroten ten opzichte van concurrenten als Unreal, Unity en het op de CryEngine gebaseerde Lumberyard van Amazon. Van de bijdragen die Crytek wél binnenkrijgt, gaat een deel overigens naar hun vers opgezette indie-fonds, dat lanceert met één miljoen dollar van het bedrijf zelf.

Bron: Venturebeat

Crytek kondigt VR-gerichte CryEngine V aan op GDC

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch