Menu Premium

Crysis 3 haalt het maximale uit deze generatie consoles

Gamekings Redactie 12/12/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Crysis 3 haalt het maximale uit deze generatie consoles volgens Crytek CEO Cevat Yerli. In een interview met videogamer steekt hij zijn trots over de grafische spierballen van zijn nieuwe game niet onder stoelen of banken. Als we hem mogen geloven gaat geen game er beter uitzien op de huidige generatie consoles.

“Geen game gaat Crysis 3 technisch nog overtreffen op deze generatie consoles, geen twijfel over mogelijk. De meeste games van nu komen nog niet eens in de buurt van Crysis 2. En dan heb ik het niet over de artistieke richting, die blijft namelijk altijd subjectief, maar zuiver gekeken naar alles wat we technisch gesproken in Crysis 2 hebben weten te stoppen. Ik moet nog een game zien die dat evenaart”, aldus Yerli.

Blijft het hierbij? Natuurlijk blijft het hier niet bij. Als een haantje eenmaal de keel heeft geschraapt laat hij de kans niet laten liggen om zijn geluid op maximum strength te laten horen. En dus luisteren we nog even verder mee.

“Ik schuw een strijd met Gears of War of Halo niet als het gaat om de mate van detaillering in onze games. De detaillering in Crysis 2 is veruit superieur. Met Crysis 3 gaan we dat nog uitbouwen naar de next level, en op de PC gaan we zelfs twee stappen hoger zitten. Crysis 3 haalt het maximale uit de consoles, er blijft nog geen 1% aan beschikbare capaciteit over.” Op de PC zet Crysis 3 met DirectX11 een “benchmark neer voor grafische pracht.”

Yerli is er zelfs van overtuigd dat de PC-versie grafisch al op het niveau zit van de volgende generatie consoles. “Daarom zeiden we twee jaar geleden al dat Crysis 3 next-gen ready zou zijn. We deden dat zonder nog de specificaties van next-gen consoles te kennen, maar we weten nu dat die niet veel meer mogelijk maken dan waar we nu al mee bezig zijn. We weten nu wel al dat we in ons gelijk bewezen worden.” Licht Yerli hiermee al een tip van de sluier op over de kennis die hij en zijn team hebben over de volgende generatie consoles?

De kukel van Yerli heeft ons in ieder geval luid en duidelijk bereikt en we zijn benieuwd of hij zijn uitspraken waar kan maken. Bij de één wat meer, en bij de ander wat minder, maar uiteindelijk schuilt  in ons allemaal een grafisch hoertje die af en toe wat te naaien wil.Yerli roept dat hij de grootste heeft, maar sceptisch wachten we af. Voorlopig houden wij de benen dicht en denken: “Cocaine is one helluva drug.”

Crysis 3 verschijnt in februari 2013 op de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC.

Crysis 3 haalt het maximale uit deze generatie consoles

Crysis 3 haalt het maximale uit deze generatie consoles

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch