Menu Premium

Creation tools van LittleBigPlanet 3 zitten verwerkt in de story mode

Angelique Grift 15/07/2014 0 Tweet Het Like/Deel Het

Sony Xdev en de Britse studio Sumo Digital brengen dit jaar een nieuwe LittleBigPlanet-titel uit. Zoals we gewend zijn van de game rennen en springen we door deze wereld met Sackboy in de story mode en hebben we de mogelijkheid onze eigen levels maken met de creation tools. Na wat feedback op de game werd echter duidelijk dat de stap van de story mode naar zelf levels maken te groot was. Het lijkt erop dat de ontwikkelaars geluisterd hebben naar de feedback, want de creation tools van LittleBigPlanet 3 zitten verwerkt in de story mode.

In LittleBigPlanet en LittleBigPlanet 2 bestond de mogelijkheid al om zelf levels te maken, maar was deze mogelijkheid nooit terug te vinden wanneer je alleen het verhaal volgde. Het ‘eigen’ maken van de bestaande levels kwam bij de voorgaande games niet verder dan stickers plakken. In LittleBigPlanet 3 zijn de creation tools dus geïntegreerd in het verhaal. Nu ben je niet alleen maar een speler, maar dus ook een maker. De makers van de game wilden daarmee de spelers een complete beleving geven van de game en de stap naar het maken van je eigen levels verkleinen.

In  de LittleBigPlanet 3 kan Sackboy de omgeving manipuleren. Je wordt uitgedaagd om puzzels op te lossen door je creativiteit te gebruiken en bijvoorbeeld een brug te bouwen om de puzzel op te lossen. Daarnaast bevat de game zestien nieuwe creation tools en zes lagen die aangepast kunnen worden worden.

LittleBigPlanet 3 komt uit in november 2014 voor de PlayStation 3 en de PlayStation 4. De ontwikkelaars hopen met deze game de lijn tussen de ontwikkelaar en de speler kleiner te maken. Of ze dit daadwerkelijk gaat lukken is natuurlijk nog maar de vraag, maar door de speler nog meer vrijheid te geven met de creation tools lijkt dit in ieder geval wel snor te zitten.

Creation tools van LittleBigPlanet 3 zitten verwerkt in de story mode

Creation tools van LittleBigPlanet 3 zitten verwerkt in de story mode

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch