Menu Premium

Consumenten tonen aan dat 3D niet zo heel belangrijk is

Gamekings Redactie 01/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Consumenten tonen aan dat 3D niet zo heel belangrijk is, aldus Feral Gara van Sony UK. Na Full HD beeld was het de beurt aan 3D om de wereld van films, tv’s en games te veroveren. Wereld dominantie bleef echter uit. Waar bijna elk huishouden tegenwoordig beschikt over een apparaat dat HD-content af kan spelen, blijft dit voor 3D-content een zeldzaam geval.

Sony zegt duidelijk te merken dat de consumenten er gewoon geen behoefte aan hebben. Dat Sony voor een dunnere versie van hun PlayStation 3 koos, had hiermee te maken. Vooral nu de verkoop van de PS3 na de launch van de Slim-versie flink is gestegen, staat Sony achter hun keuze 3D op een lager pitje te zetten. Toch zijn ze erg blij dat ze over de technologie beschikken om 3D mogelijk te maken. Zo zijn ze al voorbereid als de markt er wel aan toe is. Als dat moment tenminste ooit nog komt.

Er zijn een aantal factoren die bijdragen aan het mislukken van de 3D hype. Gara geeft toe dat het moeten dragen van een brilletje een van de redenen is waarom 3D gefaald heeft. Het is niet alleen zo dat het dragen van een 3D bril er nogal stom uitziet, het beïnvloedt ook de manier waarop de consument gebruik moet maken van zijn tv. Er zijn maar weinig mensen, die als ze gamen of een film kijken, ook alleen maar dát doen. In de tijd van smartphones en tablets is het juist gebruikelijk dat je tijdens het gamen even je What’s App, Twitter of Facebook checkt en dat gaat alles behalve fijn met zo’n brilletje op je neus.

Begin 2009 beweerde Sir Howard Stringer, CEO van Sony, dat rond 2010 elk huishouden over een 3D tv zou beschikken. Er kan nu gerust gezegd worden dat Sir Howard er toen ongelofelijk naast zat. Het is misschien zo dat er van bijna elke blockbuster in de bioscoop tegenwoordig ook, of zelfs alléén nog maar een 3D versie verschijnt, maar in games wordt er zelden de nadruk op gelegd. Dat games zoals Crysis 2 en Batman: Arkham Asylum er in 3D nog dikker uitzagen, was dit voor het gros van de gamers toch niet genoeg reden flink te lappen voor een 3D tv.

Ben jij in het bezit van een 3D tv of monitor en fervent fan van 3D films? Sluit je je aan bij Sony’s conclusie en heeft beeld in drie dimensies voor jou niet genoeg toegevoegde waarde? Of heb je er misschien zelfs een enorme hekel aan?

Consumenten tonen aan dat 3D niet zo heel belangrijk is

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch