Menu Premium

Codemasters neemt DriveClub-ontwikkelaar Evolution Studios over

Karim Shehata 11/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

DriveClub-ontwikkelaar Evolution Studios werd recentelijk gesloten door Sony. Dit was overigens, ondanks dat DriveClub VR in ontwikkeling was bij de studio, niet een hele grote verrassing, gezien Sony al eerder de helft van de werknemers op straat had gezet wegens de tegenvallende lancering van DriveClub. Echter heeft het overgrote deel van de werknemers én de studio nu een toekomst: Codemasters neemt DriveClub-ontwikkelaar Evolution Studios over.

Codemasters heeft dit zojuist bekendgemaakt. Hiermee wordt de racegame-ontwikkelaar dus gered door één van de grootste studio’s en ontwikkelaars op het gebied van racegames. Het grootste deel van de werknemers is behouden gebleven voor de studio, welke nu overigens multiplatform gaat ontwikkelen. Codemasters wilde daarbij benadrukken dat er dus ook gewoon voor PlayStation-platformen ontwikkeld zal worden door Evolution Studios.

Ook Mick Hocking van Sony is meegekomen met deze overname. Hij was bij Sony onder meer verantwoordelijk voor de 3D-strategie van het bedrijf en had de laatste jaren Evolution Studios onder zijn hoede. Nu wordt hij vice president of product development bij Codemasters. Hocking heeft overigens ook nog enthousiast gereageerd op de overname: “We krijgen nu voor de eerste keer de kans om met meerdere platformen aan de slag te gaan. om nieuwe ideeën uit te voeren. Ik word er erg enthousiast van. We hebben het grootste deel van het team meegenomen,” aldus Hocking.

Evolution Studios gaat nu dus onder de vlag van Codemasters racegames ontwikkelen, maar zal niet langer meer werken aan games als Motorstorm of DriveClub. Deze IP’s blijven namelijk van Sony.

Bron: Eurogamer

Codemasters neemt DriveClub-ontwikkelaar Evolution Studios over

Codemasters neemt DriveClub-ontwikkelaar Evolution Studios over

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch