Menu Premium

Cliff Bleszinski teast zijn nieuwe project

Gamekings Redactie 01/08/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Er is een grote kans dat de naam Cliff Bleszinski wel een belletje laat rinkelen. De man die vooral bekend is als CliffyB heeft een aardige lijst aan games op z’n naam staan en het lijkt erop dat hij opnieuw met iets groots bezig is. Cliff Bleszinski teast zijn nieuwe project door middel van een afbeelding, waardoor we kunnen beginnen met speculeren.

De lijst van games gemaakt door Cliff Bleszinski is er niet zomaar een. Zo was hij onder andere verantwoordelijk voor Jazz Jackrabbit en Unreal. Tot op de dag van vandaag worden alle Unreal-delen nog gretig gespeeld, ondanks dat het eerste deel ondertussen al veertien jaar oud is. De franchise kent ondertussen drie volledige delen en verschillende uitbreidingen, waar Bleszinski allemaal aan meegewerkt heeft. Het houdt niet op bij twee bekende titels, want CliffyB was ook onderdeel van de ontwikkeling van Brothers in Arms: Road to Hill 30 en de Gears of War-franchise. Het eerste deel in deze serie, uiteraard bekend als Gears of War, was een baanbrekend succes. Het heeft voor een andere kijk op third-person shooters gezorgd, gezien de game de eerste met cover-based elementen was, welke nog niet eerder op die manier in een game gebruikt werden. Ook werkte hij mee aan Fat Princess, Lost Planet 2 en Bulletstorm. Kortom, Cliff Bleszinski heeft ondertussen zijn strepen wel verdiend.

Bleszinski heeft twintig jaar voor Epic Games gewerkt, totdat hij in oktober vorig jaar besloot om op eigen benen te willen staan. Hij wilde een keer iets anders doen en de volgende stap in zijn carrière maken. Toch lijkt het erop dat hij met iets bezig is dat verdomd veel op een game lijkt. We zien een gewapende soldaat in een rotsachtige omgeving met op de achtergrond een brug. Daar staan ook soldaten, dus het lijkt erop dat het gehele gebied onder controle wordt gehouden. Ondanks dat het er prachtig uitziet, is het wel te zien dat het geen foto is, maar computer-gegenereerd. Het zou dus zomaar kunnen dat dit het begin is van een nieuw game-project van Cliff Bleszinski.

Dat zou ontzettend tof zijn, want zoals te lezen is, heeft hij al verschillende pareltjes op z’n naam staan. De nieuwsgierigheid is er zeker, dus laten we hopen dat hij snel meer laat zien.

Cliff Bleszinski teast zijn nieuwe project

Cliff Bleszinski teast zijn nieuwe project

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch