Menu Premium

Classic Karateka krijgt een remake op Xbox Live

Gamekings Redactie 02/10/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De oeroude classic Karateka krijgt een remake op Xbox Live. Gamers van rond de 30 zullen zich deze game uit 1984 nog wel herinneren. Ik in ieder geval wel. Als klein kereltje dat nog geen woord Engels sprak, heb ik heel wat gespeeld op de Commodore 64. Mijn pappie had me geleerd welke codes ik moest intypen om de game te starten en dan kon het button bashen beginnen.

De game stamt uit de tijd dat het nog origineel was om een dame in nood te redden uit de klauwen van de slechterik, en dat is ook precies wat Karateka doet. In deze sidescroller ben je een karateka (you don’t say) die een serie tegenstanders verrot moet slaan in een 1 op 1 gevecht, waarna je het volgende beeld binnenrent om de snoodaard daarna te verslaan en uiteindelijk dus de damsel in distress te redden. De bewegingen waren nog best smooth voor die tijd.

En nu komt er dus een nieuwe. Beter laat dan nooit toch? Op 14 november moet de remake uitkomen op XBLA, en hij is ook aangekondigd voor  PSN en Wii U. De game wordt ontwikkeld door Liquid Entertainment (bekend van Rise of the Argonauts), en uitgebracht door D3 Publisher. De art van de nieuwe game wordt gedaan door Jeff Matsuda die dat ook deed voor The Batman en Jackie Chan Adventures. De muziek klinkt ook veelbelovend. Deze wordt geschreven door Christopher Tin, die een Grammy Award kreeg voor zijn muziek in Civilization 4.

De cell shaded stijl mixt een Japanse en Amerikaanse stijl, en ziet er wel wat beter uit dan het origineel. Zo blijkt na bijna 30 jaar bijvoorbeeld dat die gigantische mier waar je tegen moest vechten gewoon een kerel is met een traditionele samurai helm met hoorns erop. Ik hoop alleen dat die ellendige vogel er niet meer in zit. Herinner jij je deze game nog?

Classic Karateka krijgt een remake op Xbox Live

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch