Menu Premium

Chinees bedrijf investeert in Epic Games

Gamekings Redactie 20/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Epic Games is zeker geen onbekende naam binnen de game industrie. De meesten van jullie zullen de ontwikkelaar wel herkennen van onder andere de Unreal Engine en Gears of War. Tencent daarentegen klinkt je waarschijnlijk wat minder bekend in de oren. Tencent is een Chinese webgigant met, buiten een stapel andere bezigheden, ook interesse in games. Wat hebben Epic en Tencent met elkaar te maken? Het bedrijf heeft onlangs een deel van de ontwikkelaar gekocht.

“De investering van Tencent zal Epic meer kracht geven om te doen waar we het beste in zijn, topgames en game technologie maken.” Aldus de president van Epic Games, Mike Capps. Het Chinese bedrijf was volgens hem onweerstaanbaar om mee te werken en gaat zorgen voor de kans om rijkere ervaringen naar spelers over de hele wereld te brengen. Dat klinkt niet slecht. “Epic is enthousiast om op volle toer te draaien met alle huidige plannen voor deze en de volgende generatie games. Dit met de hulp van een fantastische partner die gelooft in onze strategie en onze droom deelt”, voegt hij nog toe.

Ook Tencent zelf heeft er zin in. Volgens supervisor David Wallerstein hebben de bedrijven de mogelijkheid veel van elkaar te leren en ziet Tencent er naar uit het Epic team te ondersteunen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch