Menu Premium

CEO Ubisoft hoopt dat de nieuwe console generatie minder lang duurt

Gamekings Redactie 25/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

CEO Ubisoft hoopt dat de nieuwe console generatie minder lang duurt. Volgens Yves Guillemot, de CEO van de game-uitgever en ontwikkelaar, zijn lange console-cyclussen namelijk slecht voor de games industrie.

Ja, denk je dan, dat zal inderdaad wel, want nu hoef ik minder vaak m’n bankrekening te legen om een peperdure nieuwe console te kopen. Leuk voor de industrie, maar waarom zouden gamers hierop zitten te wachten? Toch heeft Guillemot hier wel een punt en is er zelfs reden voor jou en mij om enthousiast te zijn over een kortere periode tussen de nieuwe generatie consoles.

“We zijn gewend dat elke vijf jaar de apparaten veranderen. Nu zitten we al in het zevende jaar van de Xbox 360. We hebben nieuwe consoles nodig, want aan het eind van de cyclus gaat de markt achteruit omdat er minder nieuwe ideeën zijn. Dat beschadigd de industrie een beetje.”

Volgens Guillemot zijn uitgevers minder bereid om te investeren in nieuwe ideeën voor games als er nieuwe consoles zitten aan te komen. Zelfs als is het een goed idee dan nog zal de verkoop van de titel lager liggen als er een next-gen console aankomt. Zodra er wordt overgegaan op nieuwe hardware, dan maken de studios een frisse start en is er wel ruimte voor vernieuwing.

Als consoles korter meegaan, kan er dus meer vernieuwing plaatsvinden in de games industrie en lopen we minder risico dat een bestaande serie wordt uitgemolken. Heb jij het geld dat je kwijt bent aan een nieuwe console daar wel voor over?

CEO Ubisoft hoopt dat de nieuwe console generatie minder lang duurt

CEO Ubisoft hoopt dat de nieuwe console generatie minder lang duurt

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch