Menu Premium

CD Projekt RED onthult plannen voor de komende jaren

Karim Shehata 10/03/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

CD Projekt RED is al jaren een ontwikkelaar die een goede reputatie heeft bij veel gamers en met de release van The Witcher 3: Wild Hunt in mei 2015 werd deze reputatiestatus alleen maar meer kracht bijgezet. Nu alle ogen gericht zijn op deze Poolse ontwikkelaar, is het zeer interessant om te kijken wat we de komende jaren kunnen verwachten van de ontwikkelaar. Tijdens een conferentie over de financiële resultaten van de ontwikkelaar, heeft CD Projekt RED hier een boekje over open gedaan.

Zo kunnen we in 2016 nog The Witcher 3: Wild Hunt – Blood and Wine verwachten, iets wat we natuurlijk al wisten. Ook zal er dit jaar nog actief PR worden gedaan voor The Witcher 3: Wild Hunt, zodat de game blijft verkopen. Echter is het sappige nieuwtje dat CD Projekt RED dit jaar een “nieuw type video game format” gaat ontdekken, gezien de studio dit nog niet heeft gedaan. Om welk genre dit gaat en of de game dan ook al dit jaar moet verschijnen, is onbekend.

De Poolse studio heeft echter meer plannen, want tussen 2017 en 2021 moet Cyberpunk 2077 verschijnen, evenals een andere triple-A RPG-game. Wellicht zitten er ook televisieseries van bestaande IP’s van CD Projekt RED aan te komen, gezien er “additionele media content en product lines” van bestaande franchises gaan komen. Ook zal er in de komende jaren nog actief marketing en support uitgeoefend worden op oudere titels van CD Projekt RED.

De ontwikkelaar werd overigens ook gevraagd of de nieuwe triple-A RPG die voor het einde van 2021 moet verschijnen op nieuwe consoles zal verschijnen. Hij reageerde daarop door te zeggen dat zelfs als hij dit wist, hier natuurlijk nog niets over kan zeggen. Duidelijk is in ieder geval dat CD Projekt RED in de komende jaren een zeer grote impact wil maken in de game-industrie.

Bron: Dualshockers

CD Projekt RED onthult plannen voor de komende jaren

CD Projekt RED onthult plannen voor de komende jaren

 

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch