Menu Premium

CD Projekt Red is slachtoffer van ransomware geworden

Dansky 09/02/2021 0 Tweet Het Like/Deel Het

CD Projekt Red. Arme jongens en meisjes die daar werken. Het zit ze écht niet mee dit jaar. Oké, toegegeven, een groot deel daarvan is een gevalletje eigen schuld. Het begon bij geen crunch beloven, dan toch doen. Daar gaat de gaming community natuurlijk niet lekker op. Vervolgens een game releasen die gewoonweg niet werkt op oude consoles. Dat was slag twee. Daar waren niet alleen gamers boos om, maar ook de investeerders. En nu is CD Projekt Red óók nog eens slachtoffer van een hack.

Hacker(s) krijgen toegang tot interne systemen van CD Projekt Red 

Via Twitter laat het Poolse bedrijf weten dat zij slachtoffer zijn geworden van hackers. Deze groep, of persoon, heeft toegang weten te krijgen tot de interne systemen van CD Projekt Red. Hoeveel mensen hierachter zitten is niet bekend. CD Projekt Red zegt actor, niet een acteur, maar in de ransomnote staat “we”. Op de interne systemen staat natuurlijk van alles: nieuwe projecten, interne policies, broncodes van games, loonstroken en misschien zelfs wel jouw persoonsgegevens.

Het gaat hier niet alleen om de data van CD Projekt Red maar van de CD Projekt capital group. Hieronder valt bijvoorbeeld ook GOG.com. De hacker(s) heeft, als een echt boefje, een note achtergelaten:

Ransomnote

Geen persoonsgegevens gestolen, wat wel is nog onbekend

Er zijn geen persoonsgegevens verloren. Geluk bij een ongeluk, want dan heb je ook nog de Poolse Autoriteit Persoonsgegevens op je dak. Want een datalek is vastgelegd in de GDPR. En als blijkt dat informatiebeveiliging nou niet bepaald hoog op je lijstje staat, zoals polishen van games op oude consoles, ben je nóg meer de spreekwoordelijke sigaar.

Zoals je kan lezen in het toch wel spuuglelijke berichtje van de daders zijn zij ook op de hoogte van de gigantische reputatieschade van de afgelopen maanden. En schijnbaar hebben ze geen moeite om het bedrijf naar het hiernamaals helpen. De kans is groot dat er niet wordt ingegaan op het verzoek tot contact, en als dat zo is kunnen we over 48 uur een kijkje in de keuken nemen.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch