Menu Premium

CD Key verkoper Kinguin komt met statement over Far Cry 4 PC keys

Karim Shehata 28/01/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Afgelopen weekend ontstond er een rel rondom Far Cry 4 op de PC. Veel PC-gebruikers kopen hun games via verkopers van CD Keys en dit gebeurt regelmatig tegen een veel lagere prijs dan bijvoorbeeld Ubisoft zelf hanteert. De Franse uitgever besloot daarop alle frauduleus verkregen keys te blokkeren, waarop de community woedend werd. Nu heeft CD key verkoper Kinguin een statement gegeven.

Zo is Kinguin inmiddels begonnen met het terugbetalen van gedupeerde. De online winkel heeft inmiddels een slordige €150,- terugbetaald aan gamers die stellen dat het digitale exemplaar van Far Cry 4 wat zij bezitten niet meer werkt. Kinguin zegt uiteindelijk het geld aan iedereen terug te geven die zich meldt over dit probleem. Daarvan hebben zo’n 35 gamers zich nu gemeld bij de winkel.

Kinguin heeft daarnaast een eigen kijk op deze rel rondom Far Cry 4 en stelt dat het probleem bij onder meer Ubisoft en EA ligt. “In de officiële informatie die Ubisoft en Origin (EA) hebben vrijgegeven, claimen zij dat er valse creditcards zijn gebruikt om Ubisoft-codes te kopen bij Origin. Geen van de CD Key verkopers heeft echter de mogelijkheid dit te verifiëren”, begint de winkel. De winkel heeft echter van kopers wel gehoord dat de frauduleuze codes komen van een tot nog toe niet-geïdentificeerde Russische man, die deze keys tegen een hele lage prijs wist aan te bieden. Deze werden door de meeste kopers echter afgewezen, omdat zij het al een luchtje vonden hebben.

De webwinkel wijst echter met de vinger naar in dit geval Ubisoft en EA. Zij vinden het namelijk raar dat beide bedrijven niets door hebben gehad tijdens het verkoopproces van deze keys, aangezien deze codes naar alle waarschijnlijkheid zijn gekocht met een frauduleuze creditcard. “Wij bij Kinguin hebben niet de beschikking tot de technologie die Ubisoft en EA voor handen hebben om dit soort criminele activiteiten tegen te gaan, alhoewel wij natuurlijk altijd wel opletten wanneer er erg verdacht wordt ingekocht. Wij geloven dat deze platforms (Origin en Uplay) toegang moeten hebben tot anti-fraude technologie die alarm slaan als er iets dergelijks gebeurt.

Kort samengevat: Kinguin betaalt gamers met een frauduleuze CD Key terug, maar doet dit met tegenzin. Niet omdat zij hun klanten niet terug willen betalen, maar omdat de winkel Ubisoft en EA in deze als de schuldigen ziet, buiten deze niet-geïdentificeerde Russische man dus. Laten we hopen dat deze rel in ieder geval snel wordt opgelost!

Bron: Gameinformer – Kinguin

CD Key verkoper Kinguin komt met statement over Far Cry 4 PC keys

CD Key verkoper Kinguin komt met statement over Far Cry 4 PC keys

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch