Menu Premium

[Gamescom 2012] Capcom kondigt Remember Me aan

Gamekings Redactie 14/08/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Capcom kondigt Remember Me aan. Vandaag is officieel bekend gemaakt dat er een nieuwe IP ontwikkeld wordt door het franse Dontnod Entertainment, een nieuwe studio samengesteld uit voormalige werknemers van Criterion, Ubisoft en Electronic Arts. Remember Me ging op de Gamescom van 2011 nog rond onder de werktitel ‘Adrift’, en verscheen vorige week nog op de radar onder het trademark ‘Rain’, vastgelegd door Sony. De nieuwe IP ligt in mei 2013 in de winkels voor PlayStation 3, Xbox 360 en PC.

Het verhaal speelt zich af in 2084 in Neo-Parijs. Het is een tijdperk waarin mensen een implantaat Sen-Sen hebben gekregen die het opslaan en uitwisselen van herinneringen mogelijk maakt. De bloeiende markt die onstaat wordt gecontroleerd door MemoryEyes, de fabrikant van de implantaten. Blijkbaar maken ze daarbij vuile handen, want ze worden bestreden door rebellen genaamd The Errorists, een groep waar jij ook deel van uit maakt.

Jij, een sexy, welgevormde dame met de naam Nilin, bent duidelijk iemand waar niet mee te spotten valt. Naast je vermogens een man aan zijn ballen op te hangen met een heel arsenaal aan kungfu moves voor gevorderden, beschik je ook over andere gaven. Zo ben je in staat de herinneringen van anderen aan te passen, een kunst die ze de Memory Remix noemen. Om je een fijn luguber voorbeeld hiervan te geven, beschrijven we een stukje gameplay voor je zoals vertoond op de Gamescom.

Je treft Frank Forlan, hoofd beveiliging van MemoryEyes, aan in zijn kantoor. Hij hangt net pissig de telefoon op omdat hij zijn vrouw niet kan bereiken. Omdat jij het niet erg vindt om eeuwig in de hel te branden voor je daden, breek  je in zijn geheugen waar je een valse herinnering plaatst. Nu denkt Frank Forlan dat hij eerder die dag ruzie heeft gekregen met zijn vrouw. Terwijl ze boos weg liep, heeft Frank Forlan zijn pistool getrokken en zijn vrouw harteloos vermoord. Nu je de arme man zijn ziel hiermee in honderd stukken hebt gescheurd, rest hem niks anders dan met zijn pistool een bloedig einde aan zijn verdrietige leven te maken. Vuistje in de lucht en missie volbracht zullen we maar zeggen.

Voor zover lijkt de game handig leentjebuur te spelen bij een reeks aan al verschenen games. De gevechten doen wat denken aan Batman: Arkham Asylum, de futuristische stijl heeft wel wat weg van Deus Ex, en veel spelelementen lijken geïnspireerd op titels als Uncharted maar ook bijvoorbeeld Syndicate. Klinkt ons in de oren als het recept voor een prima stukje haute cuisine, maar we moeten afwachten of Dontnod en Capcom er iets moois van gaan maken. We houden je op de hoogte in ieder geval!

Tot slot geven we je graag nog wat screenshots mee van de gameplay, dan kun je jezelf alvast trakteren op een goede eerste indruk van de game.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch