Menu Premium

Capcom Fighting Evolution komt naar de PlayStation 3

Gamekings Redactie 16/09/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Capcom verschijnt morgen met een re-release van een van hun fighters als een downloadbare PlayStation 2 Classic. Capcom Fighting Evolution komt naar de PlayStation 3 en brengt met deze cross-over vechtersbazen samen van Streetfighter II, Street Fighter Alpha, Street Fighter III, Darkstalkers en het obscure Red Earth. Ook zien we Ingrid terug, een speelbaar personage dat oorspronkelijk werd ontwikkeld voor het voortijdig afgeblazen Capcom Fighting All-Stars. Zij verscheen vooralsnog alleen eerder in Street Fighter Alpha 3 Max voor de PlayStation Portable.

In de game stel je een tag-team samen van twee personages die het in een twee-tegen-twee uitvechten met een ander team. Het is een opzet die ontwikkelaar Capcom vaker heeft laten terugkomen in hun cross-overs. Al in 2004 kwamen zij op het ogenschijnlijk lumineuze idee om al zijn meest succesvolle fighting-games samen te voegen voor één groots 2D-fighting spektakel. Ongetwijfeld reden genoeg voor de adepten om destijds te watertanden in afwachting van dit droomhuwelijk. Toch waren het vooral zij die met uiterst gemengde gevoelens reageerden op het resultaat.

Reden daarvoor was vooral het gebrek aan balans in de game. De verschillende fighting-games waaruit de personages samenkomen, lijken in de ogen van een leek min of meer gelijk, maar verschillen toch op fundamentele manieren van elkaar. Vooral de uiteenlopende vechtsystemen laten zich in de praktijk moeilijk verenigen. Bij Capcom hebben ze daarom gekozen voor de alles-op-één-hoop strategie, waarin elk personage het vechtsysteem behoudt van de originele titel waar die uit voortkomt. Daarmee was de game voor het competitieve circuit nauwelijks serieus te nemen. Zij waren het ook die de game hebben afgeserveerd als één van Capcom’s slordigste titels.

Maar deze kritiek  is voor de spelers die dit genre bloedserieus nemen, tot op de laatste frame beheersen en daarvoor een ultieme balans vereisen. Voor genoeg recreatieve spelers was het een uitgelezen kans om tot de meest waanzinnige matchups te komen. Ryu die de handen ineenslaat met een dinosaurus om het op te nemen tegen een mummie en een vampier? In deze game kan en mag het allemaal. Het is en blijft dan ook een titel die je gezellig met je vrienden op de bank kunt spelen en dat was voor Capcom genoeg reden om de PlayStation 2-game naar de PlayStation 3 te brengen.

Capcom Fighting Evolution heeft nog geen PlayStation 3-releasedatum, maar wel weten we dat de game volgende week uitkomt.

Capcom Fighting Evolution komt naar de PlayStation 3

Capcom Fighting Evolution komt naar de PlayStation 3

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch