Menu Premium

Call of Duty: Modern Warfare’s mini-map is nog steeds een heet ijzer

Dansky 27/11/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Na de Season 1 reveal van Call of Duty: Modern Warfare van afgelopen dinsdag konden content creators en Youtubers vragen stellen aan de developers. En de mini-map was, natuurlijk, een onderdeel van de vragen.

Mini-map controverse

Het begon allemaal bij de multiplayer reveal van Call of Duty: Modern Warfare. Infinity Ward meldde dat er geen mini-map zou zijn maar een kompas bovenaan het scherm. Een gewaagde stap vonden veel spelers want de mini-map is een absolute must voor sommige. Het zorgt ervoor dat je kan anticiperen op spawn wisselingen, je kan zien waar de vijand is als deze een wapen afvuurt zonder silencer en het zorgt ervoor dat campers het moeilijker krijgen.

Vervolgens, tijdens de beta, was de mini-map er inderdaad niet. Dit tot grote teleurstelling van vele fans die massaal online gingen om hun zegje te doen. De developers hoorde hun en begrepen de feedback. Er zou intern nog wat getest worden en de fans zouden up-to-date worden gehouden over de ontwikkelingen. Aan het einde van de beta was de mini-map weer terug; de gebeden waren, deels, gehoord en beantwoord. De mini-map was erg ingezoomd en zie je niet meer wanneer iemand zijn wapen afvuurt maar hij is er wel.

Call of Duty: Modern Mini-map

Na de Season 1 reveal van Infinity Ward konden content creators dus vragen stellen aan de developers en natuurlijk ging dit over de mini-map. Youtuber Swagg was één van deze mensen en had een hele berg met vragen voor de developers van Call of Duty: Modern Warfare. Onder andere spawn locaties, tank nerfs, perk slots en natuurlijk de mini-map. Over de mini-map was Joe Cecot, Multiplyaer Design Director voor Call of Duty: Modern Warfare, erg kort zegt Swagg:

That was a short conversation, he said that’s how they intended the game to be. There was no arguing with him about it. That’s how the game was designed so that players don’t get hunted.

Een andere reden dat de mini-map is zoals deze is, is dat Infinity Ward de UAV killstreak, na 4 kills, meer als een daadwerkelijke beloning wilt laten voelen dan een leuke nice to have.

De aanhouder wint?

Dit zal niet het einde zijn van de mini-map discussie maar Infinity Ward houdt voorlopig wel voet bij stuk met alle gevolgen van dien. De Ghost perk is hierdoor bijna een must om de UAV’s tegen te gaan en hierdoor kan je dus niet bijvoorbeeld Hardline kiezen. Toch geeft het ons wel hoop dat Infinity Ward op deze manier met de community in contact blijft en het dialoog aangaat. Hierdoor weten beide kampen waar ze aan toe zijn.

En dan nu natuurlijk de hamvraag: wat vinden jullie van de huidige mini-map? Laat het ons weten.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch