Menu Premium

Call of Duty: Modern Warfare haalt geld binnen voor bosbranden Australië

Lars Leeftink 13/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

Dat Call of Duty: Modern Warfare een succes is, hoeven we niet onder stoelen of banken te steken. Dat fans blij zijn met de terugkeer van de oude Call of Duty stijl, is ook een feit. Maar nu is de game ook nog eens bezig om een belangrijke bijdrage te leveren aan de gemeenschap. De game is namelijk door middel van een in-game charity campaign (Outback Relief Pack) bezig om geld in te zamelen voor de bosbranden in Australië. Daarmee volgt het bedrijf het voorbeeld van Ubisoft en Bungie.

Call of Duty: Modern Warfare draagt zijn steentje bij

En gezien het succes van de game kan dat ook prima. De game won ook tijdens de Premium Awards 2019 meerdere prijzen en is weer populair onder de gamers. En dus levert de game geld en, belangrijker in dit geval, aandacht op. En deze aandacht en populariteit wordt gebruikt om geld in te zamelen voor de problemen die Australië momenteel ondervindt met de bosbranden. Dit gebeurt via de Outback Relief Packs. Het zijn packs met items en gear met als thema Australië. De pakjes kosten 1800 CoD points, wat gelijk staat aan $18. 100% van de inkomsten gaat naar de hulp voor Australië. Hoe dat precies geregeld wordt, is dan weer niet duidelijk.

Activision volgt voorbeeld Ubisoft en Bungie

Ubisoft deed het op een wat eenvoudigere manier: het bedrijf doneerde $30.000 aan het Australian Red Cross Disaster and Recovery Relief Fund. Bungie pakte het ongeveer op dezelfde manier aan als Activison. Door middel van hun populaire game (Destiny 2) proberen ook zij hun steentje bij te dragen. Er worden namelijk speciale shirts gemaakt, en alle inkomsten gaan naar de hulp voor Australië. Laten we hopen dat deze acties zorgen voor nog meer grote bedrijven die doneren. Want Australië kan momenteel alle hulp die het krijgen kan, goed gebruiken.

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumGamekings LivePodcastMerch