Menu Premium

Call of Duty: Modern Warfare 2 Remastered gelekt door PEGI

Hylke Haagsma 01/03/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De website van PEGI maakt sinds gisteren melding van Call of Duty: Modern Warfare 2 Remasterd. Het lijkt alleen om de singleplayercampagne te gaan.

PlayStation 4

PEGI doet de leeftijdsclassificering in Europa. Activision Blizzards heeft nog geen remasterd versie van Modern Warfare 2. De vermelding heeft het specifiek over de campagne en een multiplayer wordt er niet genoemd… Die zou er toch wel bij moeten zitten? Wat ook opmerkelijk is dat er alleen PlayStation 4 als platform wordt genoemd. Zou het dan om een exclusive zijn? Wat het bericht minder betrouwbaar maakt is de releasedatum, die is namelijk 28 februari 2019, en dat is al geweest. Mocht de vermelding echt zijn dan kunnen de platforms nog aangepast worden. De first-person shooter werd ontwikkeld door Infinity Ward en kwam in 2009 uit. Voor de PC, Xbox 360 en de PlayStation 3. Modern Warfare 2 was het zesde deel in de Call of Duty-serie en was qua verhaal een vervolg op de orginele Modern Warfare.

Ophef rondom Call of Duty

De campagne van de game maakte behoorlijk wat tongen los want er zat namelijk een missie in waarop je deel uitmaakte van een terroristische groep die een vliegveld overhoop schoot. Dit ging zelfs zo ver dat het CDA in Nederland overwoog om de game helemaal te verbieden in ons land. Tweede Kamerlid Joop Atsma van het CDA noemde de scene destijds afschuwelijk, hij suggereerde dat het zou kunnen aanzetten tot geweld en dat is verboden.

In de nieuwste Call of Duty, Black Ops 4 verschenen recent lootboxes. Dit zorgde voor veel ophef omdat deze de gameplay ook beïnvloeden. Wij houden dan ook al onze vingers gekruist dat ze niet zo gek zijn om dit in een remasterd versie van Modern Warfare te stoppen..

Van de eerste Modern Warfare bracht Activision Blizzard al een remaster uit. Er zijn al langer geruchten over een remasterd versie van Modern Warfare 2. Zou jij de game graag willen?

 

Modern Warfare 2

 

Volg gamekings ook op social media Google Plus Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch