Menu Premium

Borderlands 2 komt naar de Mac

Gamekings Redactie 09/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De Mac is nooit een vetpot geweest voor (triple A) games, veel uitgevers laten de uitermate populaire computers van Apple links liggen. Ontwikkelaar Gearbox denkt hier, gelukkig, net even wat anders over, want Borderlands 2 komt naar de Mac.

Borderlands 2 verscheen eind september voor de PlayStation 3, Xbox 360 en PC en was een enorm commercieel succes. Het is daarom niet gek dat Gearbox het gun-lootfest in de enorme wereld van Pandora naar de Mac port. De port wordt uitgevoerd door Aspyr Media, die zichzelf trots presenteert als de beste Mac uitgever op aarde. “Aspyr prides itself on bringing the best in gaming to the Mac audience. Borderlands 2 is definitely among the best. Most sequels have a hard time living up to the first, but Borderlands 2 manages to improve on every cool aspect of Borderlands, and still finds a way to wrap the player up in a new story with a new experience,” aldus Aspyr Media vice president Ted Staloch.

De game is vanaf 20 november te krijgen op Aspyr’s GameAgent, Steam, de Apple Store en moet ouderwets met hoesje en al in de winkel komen te liggen. De DLC Captain Scarlett and her Pirate’s Booty en de Mecromancer class worden tevens beschikbaar gesteld voor de Mac. Een ander vet nieuwtje is dat de cross-platform multiplayer ook voor de Apple gebruikers beschikbaar wordt gesteld.

Aspyr Media heeft gelijk de rekenkracht voor Borderlands 2 vrijgegeven, en daarbij laten weten dat niet alle Macs dit varkentje kunnen wassen.

De minimum systeem specificaties zijn:

  • CPU Processor: Intel Quad Core
  • CPU Speed: 2.4 GHz
  • Memory: 4 GB RAM
  • Video Memory (VRam): 512MB
  • Apple original CPU’s only, CPU upgrades not supported

Daarnaast worden de volgende video chipsets niet ondersteund door Borderlands 2:

  • ATI RADEON HD 2000 series
  • NVIDIA 8600m
  • NVIDIA 9400m, 9600m

Aan het eind van de dag, is dit natuurlijk goed nieuws voor de Mac gebruikers, maar ook voor de Borderlands spelers op andere systemen. Een extra platform betekent meer potentiële spelers om samen mee te knallen en dit resulteert hopelijk in meer Borderlands 2 plezier. Daarnaast zet Gearbox gelijk een goed voorbeeld voor andere uitgevers die het overwegen om hun games naar de Mac te porten. Ben jij blij met de Borderlands 2 port en welke games zou jij nog willen zien verschijnen op de Mac?

Borderlands 2 komt naar de Mac

Borderlands 2 komt naar de Mac

Loading...
Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch