Menu Premium

Blizzard: “The Old Republic heeft invloed op WOW”

Gamekings Redactie 20/03/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Blizzard heeft toegegeven dat de terugval in abonnees deels te danken is aan Star Wars: The Old Republic. World of Warcraft had in november vorig jaar nog ‘maar’ 10,3 miljoen abonnees. Dit was het jaar ervoor nog een ziekelijk hoge 12 miljoen.

Eind december vorig jaar is de Star Wars game uitgekomen en het is opvallend dat Blizzard sindsdien geen cijfers heeft vrijgegeven. Ze hebben daarentegen wel duidelijk actie ondernomen in de afgelopen maanden. Kort terug werd bekend gemaakt dat er 600(!) mensen bij Blizzard eruit getrapt zijn, en daarnaast zijn ze een behoorlijk leipe actie gestart met hun Scroll of Resurrection. Een mooi lokkertje om oude spelers opnieuw in de wereld van de oorlogskunde te laten stappen.

John Lagrave, Senior World of Warcraft Producer weet te vertellen dat het logisch is dat SWTOR gespeeld wordt en geeft zelfs toe dat hun eigen developers zich hebben weten te vermaken met deze game. Natuurlijk hebben verschillende andere games ook invloed op hoeveel mensen nog trouw blijven aan WOW. Hoewel een single player game als Skyrim niet echt directe invloed heeft gehad op de abonnees, leidt zo’n fantastische RPG toch even af.

Verder meldt Lagrave dat het huidige abonnee model dat World of Warcraft gebruikt, waarmee je gratis kan spelen tot level 20, voorlopig nog zal blijven bestaan, maar dat de mogelijkheden voor langer gratis spelen niet ‘off the table’ zijn.

Speel jij nog volop World of Warcraft of ben je ondertussen overgestapt naar The Old Republic? En zou jij over te halen zijn met lagere abonneekosten?

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch