Menu Premium

Blizzard reageert op het sluiten van de World of Warcraft Nostalrius-server

Jeroen Wiersma 26/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Wanneer duizenden zich verzamelen, van verschillende rassen, om een statement te maken en afscheid te nemen van iets wat ze samen koesterden, dan is dat zonder twijfel ontroerend te noemen. Vele mensen, dwergen, gnomes en elven zagen elkaar daar voor de imposante toegang van Ironforge voor de allerlaatste keer. Nostalrius is niet meer. Vandaag reageert Blizzard op het sluiten van de World of Warcraft Nostalrius-server.

Nostalrius was een vanilla server; een server zonder uitbreidingen. Omdat pirate/private servers niet zijn toegestaan, was dit te verwachten, maar Blizzard is niet over één nachtje ijs gegaan. Uiteindelijk moest Blizzard wel haar intellectuele eigendom beschermen, is wat J. Allen Brack – executive producer – aangeeft op het forum. Omdat de vanilla ervaring populair is, en er ook vragen komen uit de community naar de mogelijkheid of Blizzard dit zelf aan kan bieden, is er binnen het bedrijf veel over gepraat. De conclusie is dat het operationeel niet werkbaar is. Wat wel werkbaar zou zijn is een ‘pristine realm’. Brack legt uit hoe zo’n realm er uit zou zien: “In de essentie zou dat alles wat het levellen versneld uitschakelen, inclusief character transfers, heirloom gear, character boosts, Recruit-A-Friend bonussen, WOW Token, en toegang tot cross realm zones en de group finder.” Of dit de fans zou aanspreken is nog de vraag, en misschien gooien ze dit idee daarom wel op deze manier in de groep.

De mensen achter de Nostalrius-server zijn echter al een tijdje in gesprek met Blizzard, en er staan nog gesprekken gepland. Een kleine strohalm voor de fans, want wie weet wat daar nog uit voort kan komen. Een logische zet van Blizzard, maar ook een goede? Laat je mening achter in de comments!

Bron: Eurogamer

Blizzard reageert op het sluiten van de World of Warcraft Nostalrius-server

Blizzard reageert op het sluiten van de World of Warcraft Nostalrius-server

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch