Menu Premium

Blizzard praat over de geannuleerde MMO Titan: ”We hebben gefaald”

Duncan Israel 22/04/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Blizzard laat tijdens een interview met Gamespot, over Overwatch, eindelijk iets los over hun geannuleerde project, genaamd Titan.Toen er in 2007 geruchten gingen dat Blizzard bezig was met een nieuwe MMO, kwam de ontwikkelaar al snel met de werktitel Titan. Nu doet Blizzard een boekje open over het project en waarom ze het hebben geannuleerd.

Hoofd ontwerper, Jeff Kaplan, zegt onder andere in het interview: “We hebben gefaald.” Creatief regisseur, Cris Metzen, voegt daar nog aan toe: “We hadden zo’n getalenteerde groep mensen op dit project zitten, maar wij faalden op elke mogelijke manier dat we konden falen. Het was verwoestend.”

Nadat Blizzard ‘Project Titan’ geannuleerd had, werd de druk hoog om het goed te maken met de community. “Dat is gek, want we werden niet onder druk gezet,” zegt Kaplan. “Maar als al je andere projecten StarCraft, Heroes of the Storm, Hearthstone en World of Warcraft zijn, kan je de community niet achterlaten met een gefaald project.” De studio is toen aan Overwatch begonnen en het merendeel van het team bestaat uit mensen van Project Titan.

Het gehele interview kan je via de bronvermelding checken! Overwatch komt op 24 mei officieel uit op PC, Xbox One en PlayStation 4. De closed beta loopt op dit moment nog door tot 25 april en dan zal er een open beta zijn van 5 mei tot en met 9 mei op alle platformen!

Bron: Gamespot

Blizzard praat over de geannuleerde MMO Titan: ''We hebben gefaald''

Blizzard praat over de geannuleerde MMO Titan: ”We hebben gefaald”

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch