Menu Premium

Blizzard onthult nieuwe content voor vier games op Gamescom

Gamekings Redactie 05/08/2015 0 Tweet Het Like/Deel Het

Vanuit de Gamescom maakt Blizzard ons vandaag bekend dat ze met nieuwe content komen voor vier van de games uit hun portfolio. Morgenavond wordt er om 18:00 de nieuwe uitbreiding van World of Warcraft bekend wordt gemaakt, maar daar komt nu dus ook nog eens nieuwe content bij voor StarCraft II: Legacy of the Void, Hearthstone: Heroes of Warcraft, Heroes of the Storm en het nog in ontwikkeling zijnde Overwatch.

StarCraft II: Legacy of the Void

Legacy of the Void zal het verhaal van de campaign van StarCraft II tot een einde doen komen. Daarna kun je onder andere in de multiplayer het gevecht aangaan, maar vandaag op de Gamescom heeft Blizzard een nieuwe coöperatieve game mode bekend gemaakt: Allied Commanders. Met Allied Commanders neem je de rol aan van één van de bekende personages uit StarCraft aan en speel je samen met een andere speler een reeks objective-based missies om zo je commander te levelen. Op deze manier komen er nieuwe vaardigheden beschikbaar voor bijvoorbeeld je troepen.

Blizzard heeft de volgende commanders bekend gemaakt op Gamescom:

  • Jim Raynor, hij legt de focus op infanterie en Terran war machines. Hij heeft de mogelijkheid om de Hyperion Battlecruiser op te roepen.
  • Kerrigan, zij brengt haar Swarm naar het slagveld om de vijand te overrompelen met haar Zerg leger.
  • Artanis, hij kan overal op het slagveld zijn troepen versterken door ze te warpen en heeft als unieke vaardigheid een orbital strike.

Het is nog niet bekend wanneer StarCraft II: Legacy of the Void uit zal komen, de verwachting is het eind van dit jaar of begin volgend jaar.

Hearthstone: Heroes of Warcraft

Vandaag werden er op de Gamescom nog eens elf nieuwe kaarten bekend gemaakt voor Hearthstone. Dat niet zo bijzonder, aangezien er elke dag wel nieuwe kaarten verschijnen, maar deze kaarten bieden een nieuwe gameplay mechanic, namelijk “jousting”. Als je een kaart speelt met jousting-effect dan moet elke speler een minion uit zijn deck laten zien. Als jouw minion meer mana kost dan die van je tegenstander, dan win je en activeer je daarmee je jousting-effect.

Verder is er aangekondigd dat de ranked play aangepast zal worden, vanaf rank 20 zul je een schatkist krijgen. De inhoud van deze schatkist zal alleen maar beter worden als je in rank stijgt. De schatkist bevat onder andere Arcane Dust en Gold Cards.

The Grand Tournament zal deze maand uitkomen op PC, telefoon en tablet.

Heroes of the Storm

Er zijn nieuwe helden bekend gemaakt voor Heroes of the Storm, namelijk Kharazim de Monk uit het Diablo 3-universum, Rexxar uit het Warcraft-universum en Artanis uit het Starcraft II-universum. Mocht je al enthousiast zijn geworden van Starcraft II: Legacy of the Void, dan krijg je Artanis gratis als je deze game nu alvast aanschaft.  Verder komt er ook een nieuwe battleground. De Infernal Shrines battleground is aangekondigd en inmiddels de negende battleground. Deze nieuwste battleground is gebaseerd op de Diablo-wereld en heeft als objective om een Punisher demon op te roepen en deze op het vijandelijke team los te laten.

Overwatch

Overwatch is de eerste first person shooter van Blizzard en alle beschikbare helden hebben unieke vaardigheden die je ten uitvoer kan brengen in de team-based multiplayer. Blizzard maakt echter nog steeds nieuwe helden en mappen bekend en dus ook op deze Gamescom.  Zo is Lúcio bekend gemaakt, hij is een Braziliaanse musicus, die zijn team versterkt met zijn muzikale talenten. Zo kan hij hun wonden genezen en hun snelheid een flinke boost geven.

Er is nog geen releasedatum bekend gemaakt, Blizzard streeft er naar om de beta dit jaar uit te brengen. De game komt, voor zover bekend, alleen naar PC.

Mocht jij dit jaar ook de Gamescom een bezoek brengen, dan loont het zeker de moeite om jezelf naar hal 7 te teleporteren. Hier kun je onder andere de content bekijken en misschien zelfs spelen als je geduld hebt. We zijn erg benieuwd wat jij van deze content vind en of je het gaat uitproberen. Laat het weten in de comments!

Blizzard onthult nieuwe content voor vier games op Gamescom

Blizzard onthult nieuwe content voor vier games op Gamescom

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch