Menu Premium

Blizzard kondigt Heroes of the Dorm 2016 aan

Boy Körver 28/01/2016 0 Tweet Het Like/Deel Het

Blizzard Entertainment heeft de tweede editie van Heroes of the Dorm aangekondigd. Heroes of the Dorm is hét grote Esports toernooi voor de MOBA Heroes of the Storm en gaat dit jaar plaatsvinden in maart en april.

Heroes of the Dorm richt zich op studenten van universiteiten in de Verenigde Staten en Canada die elkaar in een ‘Best of 3’-opzet het leven zuur maken. Het toernooi start dit jaar op 19 maart. Aan de eerste ronde van het hoofdtoernooi zullen 64 teams van vijf spelers deelnemen. Het winnende team wordt bekend tijdens de finale ronde op 10 april 2016. Blizzard betaalt voor de vijf winnaars drie jaar collegegeld, wat kan oplopen tot 75.000 dollar (68.500 euro).

Geïnteresseerden die niet in aanmerking komen voor deelname of kunnen het toernooi via Twitch en YouTube volgen. Samen met sportkanaal ESPN verzorgt Blizzard ook live televisie-uitzendingen tijdens de wedstrijden. Voor de toeschouwers bestaat er daarnaast de kans om in de prijzen te vallen middels de Bracket Challenge. Door succesvol te voorspellen hoe het toernooi gaat verlopen, maak je kans op 10.000 dollar (9100 euro). In totaal valt er 500.000 dollar aan prijzen te winnen in de Bracket Challenge.

Ga jij desondanks het ontbreken van een Nederlands team dit toernooi op de voet volgen, of ga je misschien wel meedoen aan de Bracket Challenge? Laat het weten in de comments!

Blizzard kondigt Heroes of the Dorm 2016 aan

Blizzard kondigt Heroes of the Dorm 2016 aan

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch