Menu Premium

Blazing Sails lijkt op een combinatie van Sea of Thieves en Battle Royale

Reilly 29/10/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

Paris Games Week staat op het punt van beginnen en Iceberg Interactive grijpt die kans aan om Blazing Sails officieel aan te kondigen. De game wordt ontwikkeld door Get Up Games – vier gasten uit België – en wordt uitgegeven door Iceberg Interactive. Iceberg Interactive is een Nederlandse uitgever die onder andere de verantwoordelijkheid had voor de Europese distributie van Killing Floor 2.

Naval Battle Royale

Battle Royale games zijn er ondertussen wel genoeg van. Een nieuwe game in dat genre moet zich dan ook weten te onderscheiden. Get Up Games hoopt dat te kunnen doen door de speler in de huid van een piraat te laten kruipen. Naar eigen zeggen moeten spelers goed communiceren met elkaar en tactisch te werk gaan om de overwinning te pakken. Tussen de gevechten op zee door moeten spelers eilanden exploren voor het vinden van loot. Ook zal een speler niet direct het spel uitgegooid worden wanneer hij dood gaat; pas als het schip kapot en gezonken is, is het einde oefening. Deze schepen kunnen overigens ook worden geüpgraded met bijvoorbeeld sterkere kanonnen en betere constructie van het schip.

“Die andere piraten game”

De game lijkt op het eerste oog natuurlijk een beetje op Sea of Thieves. De ontwikkelaar gaat deze vergelijking dan ook niet uit de weg. Op de website van het spel zeggen ze hier het volgende over:

“Art-wise our game does have similarities. Gameplay wise we’ll be much different. We offer: fast-paced gameplay, full blown PvP action, 30+ unique weapons, a fully customisable character and ship, ship upgrades (armor plates, mast upgrades, cannon upgrades, etc…), interesting melee combat and much more. There are ofcourse many other differences in overall feel of the game, for Blazing Sails being a BR and all.”

 

Iceberg heeft als doel om begin 2020 (Q1) het spel op Steam uit te brengen. Dit zal eerst in Early Access gebeuren. Het zal ook geen free-to-play game worden. In plaats daarvan noemt de website een prijs van 19 tot 35 euro.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch