Menu Premium

Black Ops 2 is bevestigd voor de Wii U

Gamekings Redactie 13/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Het lag natuurlijk voor de hand, er deden al weken lang geruchten de ronde, maar de kogel is nu officieel door de kerk, Black Ops 2 is bevestigd voor de Wii U.

Het is vandaag één en al Wii U nieuws. Niet alleen werd bekend gemaakt wanneer de console uitkomt in Europa, ook werden er meerdere games aangekondigd. Waar Black Ops 2 er één van was. De versie van Black Ops 2 die voor de Wii U uitkomt is geheel geoptimaliseerd voor de console en dus verre van een simpele port. De game ondersteund zowel de old-school WiiMote, Nunchuck en de Pro Controller. Maar wat Black Ops 2 voor de Wii U echt bijzonder maakt is het gebruik van de nieuwe controller, de GamePad.

Het tweede scherm, dat geïntegreerd is in de GamePad kan gebruikt worden om tijdens het spelen een nieuwe class te kiezen, score streaks te activeren of als mini-map. Maar wat het meeste opvalt, is dat je de controller ook als tweede scherm kunt gebruiken. Je kunt dus met één van je vrienden tegelijk online gamen, of co-op spelen, zonder dat je dat in een split-screen modus hoeft te doen. De één speelt via de tv en de ander via de controller. Ook is het mogelijk alleen via de controller te spelen. Zo kun je, als je vriendin persé GTST moet kijken, gewoon verder knallen in je potje Free For All op het scherm van je controller.

Maar er is nog meer, zo is het ‘create-a-class’ systeem onder handen genomen en vervangen voor het ‘pick-10’ systeem. Je kunt nu voor elke class een combinatie maken van tien items, je hoeft niet meer uit elke categorie één item te kiezen. Het is nu mogelijk vier items uit één en dezelfde categorie te kiezen en zes uit de resterende. Zo zijn er dus eindeloos veel combinaties en is het meer dan ooit mogelijk je class aan te passen aan jouw speelstijl.

Of het mogelijk is om bijvoorbeeld vijf attachments op je wapen te bevestigen is nog niet bekend. Dit zou voor flink wat overkill kunnen zorgen, aangezien je de welbekende Perks in dit deel via wapen attachments toevoegt.

Ook de kill- en score streaks zijn iets veranderd. Er wordt bij Black Ops 2 meer de nadruk gelegd op de objectives en de beloning die hierbij hoort. Alles wat je doet dat meehelpt aan een overwinning, van het redden van een teammaat tot het behalen van een flagcapture, beloont je als speler.

Het meest opmerkelijke dat Black Ops 2 naar de Wii U brengt is het eSports element, League Play. League Play maakt het mogelijk tegen spelers van jouw niveau te spelen. Aan de hand van de scores die je gemiddeld behaald word je ingedeeld in een divisie met spelers met een gelijke score. Behaal je steeds hogere scores, dan zul je het dus ook steeds moeilijker krijgen, maar blijft het wel uitdagend. Of er op het hoogste niveau ook echte competities zullen worden georganiseerd is nog niet bekend. En of Nintendo het voor elkaar krijgt een netwerk op gang te krijgen dat stabiel genoeg is voor eSports is ook nog maar de vraag.

Is Black Ops 2 een titel die jij, als de Wii U eind november uitkomt, zeker gaat halen? Of vind je dat de nieuwe GamePad toch niet genoeg meerwaarde heeft en ben je gewoon klaar met de Call of Duty serie?

Black Ops 2 is bevestigd voor de Wii U

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch