Menu Premium

Black Ops 2 heeft naar schatting 500 miljoen wereldwijd opgebracht

Gamekings Redactie 16/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De slingers kunnen bij Activision nogmaals uit de kast worden gehaald, want Black Ops 2 heeft naar schatting 500 miljoen wereldwijd opgebracht in de eerste 24 uur na de release. Het is een duizelingwekkend getal, zeker in tijden waarin aardbewoners collectief de broekriem aantrekken.

“Met een omzet van een half miljard dollar wereldwijd op de eerste dag, durven we te geloven dat Call of Duty voor het vierde jaar op rij de grootste launch in de entertainment-sector zal zijn,” aldus Bobby Kotick, CEO van Activision, tegenover vg247.

We slaan je nog even met wat andere indrukwekkende data om de oren. Zo heeft GameStop met zijn midnight launch van Black Ops 2 meer dan één miljoen units weg gezet. Volgens Gamespot worden de totale verkopen voor  de eerste dag geschat tussen de 6,5 en 7,2 miljoen stuks. Als dat klopt, is Modern Warfare 3 met 6.5 miljoen verkochte games in het eerste etmaal, verslagen dan wel geëvenaard. Uiteindelijk werd met de laatste Modern Warfare 775 miljoen dollar omgezet in de eerste vijf dagen, en overschreden ze de magische één miljard-dollar-grens binnen zestien dagen na de release.

Amazon plaatste ook nog een tweet met de opmerking dat Black Ops 2 zichzelf de meeste gepre-orderde game aller tijden mag noemen. Het online warenhuis wrijft zich ongetwijfeld de handjes warm met het verse record.

Ook niet misselijk: de totale verkopen van de Call of Duty franchise hebben nu officieel meer in het laatje gebracht dan de twee meest succesvolle filmreeksen “Star Wars” en “Harry Potter”.  Alles opgeteld zijn het stuk voor stuk onvoorstelbare records, we’ve come a long way sinds Pong.

En hoe werd er aan de overkant gereageerd?

Gelukkig leven we in een wereld waarin iedereen elkaar het licht in de ogen gunt, en het applaus uit het kamp van Electronic Arts was overdonderend in reactie op de cijfers. De handen werden stuk geklapt, en op alle afdelingen werd er koffie en taart rondgedeeld om het succes van grote vriend Activision te vieren.

Ook vanuit de community van Battlefield 3 en Medal of Honor werd er erg volwassen gereageerd, illustratief voor de mensheid in het algemeen. Volgens diverse leden op de fora was het machtig mooi om te zien, hoe wapenbroeder Call of Duty kon rekenen op net zo’n enthousiaste loyale fanbase als hun eigen franchises. Sommige leden hebben bij wijze van eerbetoon de cover van Black Ops 2 als tijdelijke avatar genomen.

Onbevestigde geruchten verhalen van een mogelijk Youtube-concert dat georganiseerd wordt uit de gelederen van de Battlefield-community. Zij willen leden uit de Black Ops-community oproepen om in grote getalen samen met hen het nummer “Kumbaya My Lord” op te nemen, om zo de hechte band tussen de twee kampen te vieren. Nogmaals, officieel is nog niks bevestigd, maar waar rook is…

Het beste voorbeeld van het gegunde succes over en weer blijven natuurlijk de comments-secties op Gamesites waar beide kampen samenkomen. Harten op redacties wereldwijd smelten altijd weer bij het zien van zoveel verbroedering. Tot het punt dat zelfs wij wel eens denken: ‘jongens, enige vorm van kritiek op elkaar mag ook wel af en toe hoor.’ Daarom….doe eens gek.

 

Blacks Ops 2 heeft naar schatting 500 miljoen wereldwijd opgebracht

Blacks Ops 2 heeft naar schatting 500 miljoen wereldwijd opgebracht

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch