Menu Premium

Teased BioWare een Mass Effect remake op social media!?

Lars Leeftink 16/01/2020 0 Tweet Het Like/Deel Het

BioWare had blijkbaar zin om alles en iedereen even op stelten te zetten. Het bedrijf achter de Mass Effect franchise heeft op Twitter een video van 1.38 gepost waarin van alles en nog wat gebeurt. En er staan twee woorden bij de post: Mass Relay. Wat betekent dit? Een Mass Effect 1 remake/remaster of wordt de hele trilogy meegenomen? Wie het weet mag het zeggen.

De Mass Effect post van BioWare

Is hierboven te bekijken. En je mag natuurlijk je eigen conclusies trekken. Want zo werkt dat. Maar, er zijn wel een paar dingen die hieruit opgemaakt kunnen worden. Ten eerste duurt de video 1.38 lang en begint de video met een tekst. De tekst is de intro van de allereerste Mass Effect, uitgekomen in 2007 op Xbox 360, PS3 en PC. De tekst gaat over de technology waardoor het in de game mogelijk is om naar de verste sterren van het heelal te kunnen reizen. Daarna verschijnt er een foto (wederom van Mass Effect 1) die vervolgens 1.10 in beeld is. Terwijl dit allemaal gebeurt wordt er muziek afgespeeld.

Mass Relay

De fans weten natuurlijk meteen waar het over gaat, maar voor de mensen die het niet weten: Mass Relays zijn het system van portals in de game waardoor je door de cosmos kunt reizen. Het zijn relics van eeuwen geleden die je bijna in elke game van de franchise ook moet activeren om zo het reizen naar de planeet gemakkelijker te maken. Niet alleen voor de speler zelf, maar voor de gehele mensheid. Dus we hebben de intro en de cover foto van Mass Effect 1 met als begeleidende tekst Mass Relays. Het lijkt het meest realistische om te denken dat er een mass effect 1 ( of trilogy) remake aan zit te komen. De kans lijkt echter niet zo groot dat er een nieuwe game aan zit te komen. Maar: bij BioWare weet je het maar nooit. Er zijn gekkere dingen gebeurt.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch