Menu Premium

Beyond: Two Souls wordt meer dan een game

Gamekings Redactie 10/06/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Beyond: Two Souls wordt volgens David Cage, regisseur van de titel, niet zomaar een game. De nieuwe productie van Quantic Dream moet ons laten vergeten dat we aan het gamen zijn en volledig meesleuren in het wel en wee van hoofdpersoon Jodie, die overigens gespeeld wordt door Hollywood-actrice Ellen Page.

In Beyond krijg je Jodie Holmes onder je duimen, een dame met een bijzondere gave. Zij is namelijk verbonden met Aiden, een ziel die haar omgeving kan manipuleren. Volgens Cage gaat Beyond over de dood en wat daarna komt, niet bepaald een luchtig thema dus.

In een interview met CVG vertelt David: “We willen iets maken dat volledig organisch is, zowel wat de animatie betreft maar ook in de manier waarop het verhaal wordt verteld.” Het is volgens Cage de bedoeling dat Beyond een emotionele reis wordt die je samen met de hoofdpersoon maakt en waarin je acties consequenties voor Jodie hebben.

Dit klinkt niet zo heel anders dan Heavy Rain, waarin het volgens Quantic Dream ook vooral gaat om een interactieve cinematische ervaring, maar Beyond gaat volgens de regisseur een stuk vrijer aanvoelen. De ruimtes in het spel zijn een stuk groter en er valt dus veel meer te ontdekken in de wereld. Het verhaal van Beyond is in essentie nog steeds lineair, maar zou meer dan Heavy Rain de indruk moeten geven van een open wereld.

“Elke keer dat je vergeet dat dit een game is gemaakt van pixels en door een programmeur, dan ben ik blij. Ik zal je laten vergeten dat dit een game is. Ik wil dat je alles vergeet zodat alleen jij en Jodie overblijven,” aldus David. De release voor Beyond: Two Souls staat nu gepland voor het eerste kwartaal van 2013.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch