Menu Premium

Beyond Good and Evil afbeelding was niet bedoeld als tease

Gamekings Redactie 19/06/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Beste Ubisoft, een vervolg op een populaire game uit 2003 aankondigen in 2008 is al tot daaraan toe. We zijn niet vies van een beetje hype. Maar na slechts twee teasers wordt ons de spanning bijna te veel. Op de afgelopen E3 gaven jullie ons hoop, maar na een no-show van Beyond Good & Evil reageert Ubisoft met het volgende: “De Beyond Good and Evil afbeelding was niet bedoeld als tease”. Jeesh!

Het is inmiddels al bijna tien jaar geleden dat het fantastische Beyond Good & Evil uitkwam op de GameCube, PlayStation 2, Xbox en PC. Sindsdien wordt er door fans reikhalzend uitgekeken naar een vervolg. In de tussentijd hebben we een tweetal trailers gekregen om ons aan te verlekkeren, maar van de daadwerkelijke game hebben we bar weinig vernomen.

Op de E3 2013 werden we nog eens lekker gemaakt met een obscure afbeelding van de varken-achtige humanoid Pey’j, een charismatische monteur met attitude uit Beyond Good & Evil. Het schiep bij fans torenhoge verwachtingen van een aankondiging van een sequel, maar vervolgens was er niets te bekennen van Beyond Good & Evil 2. Zelfs geen lullige teaser!

Ubisoft CEO Yves Guilemot reageert: De afbeelding was niet bedoeld als tease voor Beyond Good & Evil 2, het was louter onderdeel van onze promotie in de aanloop naar de E3. Daarin brachten we eerbetoon aan personages uit Ubisofts verleden” zegt hij. ” Ik denk dat het hier misschien een misinterpretatie betreft. Naar mijn mening was de eerste game exceptioneel, en mensen herinneren zich die ervaring, dus willen ze graag een vervolg zien”. Aldus de ietwat naïef klinkende Yves.

“We hebben een periode gehad waar we een demo uitbrachten, die niet bepaald klaar was, dus iedereen zag iets dat hen aansprak. Dat is de reden dat ze telkens verwachtingen blijven hebben. Maar meer dan dat, kan ik niet zeggen.” Concludeert de CEO. Oei, dat verschaft ons allerminst helderheid!

Betekent dit dat er geen vervolg komt, en hoor ik daar de harten breken van fans van het origineel? Betekent dit dat Ubisoft gewoonweg de resources niet heeft om zich te richten op een fantastische game met minder fantastische verkoopcijfers en zich beter kan focussen op Assassins’ Creed, The Division en bijvoorbeeld Watch Dogs? Of kunnen we tussen de regels door lezen dat er misschien toch wel een vervolg in aankomst is? Er is altijd hoop.

Beyond Good and Evil afbeelding was niet bedoeld als tease

Beyond Good and Evil afbeelding was niet bedoeld als tease

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch