Menu Premium

Bewaar je Xbox 360 voor de XBLA games suggereert Spencer

Gamekings Redactie 31/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Ondertussen is het bekend dat de nieuwe consoles eigenlijk een soort PC’s in een eigen jasje worden. Dat Sony en Microsoft hiervoor gekozen hebben, zorgt voor ontzettend veel voordelen. Het ontwikkelen van games wordt makkelijker, omdat de verschillende platformen niet meer verschillen als dag en nacht en dat is een positieve ontwikkeling als je het mij vraagt. Een nadeel is dan wel dat ze flink verschillen van hun voorganger en dat heeft ook gevolgen voor je Xbox Live Arcade games volgens Phil Spencer in een interview met Gamespot. Bewaar je Xbox 360 voor de XBLA games suggereert Spencer, want deze zullen niet te spelen zijn op je Xbox One.

Als we terug in de tijd gaan en terugblikken naar de onthulling van de PlayStation 4, werd het al vrij snel duidelijk dat PlayStation 3 games niet te spelen zijn op de hardware van zijn opvolger. Destijds wisten we niet meer dan geruchten over de Xbox One, maar het gevoel zei al dat het met Xbox 360 games precies hetzelfde zou zijn. Sony gaf aan dit probleem te willen oplossen door middel van Gaikai, een streamingdienst die ervoor zou moeten zorgen dat je via internet nog steeds PlayStation 3 games kan spelen. Nu blijkt dat de Xbox One ook niet backwards-compatible is, is de vraag of Microsoft met een soortgelijke, of andere oplossing komt.

Maar dan hebben we het alleen nog maar over games die op disc te krijgen zijn. Wat we niet moeten vergeten is de grote collectie Xbox Live Arcade games die veel Xbox 360 bezitters in hun collectie hebben. Microsoft’s Phil Spencer gaf in het interview aan dat de beste oplossing het bewaren (en dus actief gebruiken) van je Xbox 360 is. Ook XBLA games, bedoeld voor Xbox 360, zullen niet te spelen zijn op de Xbox One. Zou dit betekenen dat ze geen oplossing bieden voor mensen die slechts een Xbox One onder hun televisie willen, maar wel al hun Xbox 360 content willen gebruiken? Spencer liet ook weten dat de toekomst van XBLA groots besproken gaat worden op de E3. Of dit een hint is naar een grande surprise weten we nog niet.

Ga jij je huidige console(s) nog actief gebruiken na aanschaf van een next-gen console?

Bewaar je Xbox 360 voor de XBLA games suggereert Spencer

Bewaar je Xbox 360 voor de XBLA games suggereert Spencer

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch