Menu Premium

Beslissingen in Soul Sacrifice moeten emoties oproepen

Gamekings Redactie 12/05/2013 0 Tweet Het Like/Deel Het

Beslissingen in Soul Sacrifice moeten emoties oproepen volgens Inafune. Keiji Inafune, de ontwerper van de action roleplaying game, bedacht het bizarre concept achter deze PlayStation Vita game. Het offeren van eigen lichaamsdelen, je leven of de levens van vrienden om zo de kracht te krijgen die nodig is om de parade van buitenissige monsters te verslaan.

In een interview met PlayStation Blog naar aanleiding van de release van Soul Sacrifice op 1 mei vertelt Inafune waarom gamers zulke moeilijke beslissingen voor hun kiezen krijgen in Soul Sacrifice.

“Bij dit soort keuzes spelen emoties een belangrijke rol, een beslissing kan niet automatisch worden gemaakt. Vroeger was het maken van een beslissing een reflex voor gamers: naar rechts of links stappen om een kogel te ontwijken. Daar komen geen emoties bij kijken. Maar stel dat je twee keuzes hebt en elke keuze ervoor zorgt dat er een ander personage dood gaat. Dan moet je goed nadenken en de consequenties afwegen waar je daarna mee moet leven. Hierbij zijn emoties belangrijk.”

“Ik ben al lang werkzaam in de game industrie en het lijkt er op dat gamen in het algemeen zich ontwikkelt in de richting van emotie. Ik denk dat dit een tijdperk is waarin we gevoelens en emoties deel laten uitmaken van video games en het gaat erom hoe we die moeten ontwerpen. Soul Sacrifice vraagt bijvoorbeeld wie jij opoffert. Jezelf of je vrienden? Je kunt ook kiezen om niets te offeren. Je kunt deze beslissingen niet maken zonder dat je er emotioneel bij betrokken bent. Ik denk dat games in de toekomst emotionele elementen moeten bevatten.”

Nieuwe DLC voor Soul Sacrifice wordt verwacht voor 28 mei, 11 juni en 25 juni.

Beslissingen in Soul Sacrifice moeten emoties oproepen

Beslissingen in Soul Sacrifice moeten emoties oproepen

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch