Menu Premium

Bernie Sanders komt op voor de medewerkers van de games-industrie

Hylke Haagsma 19/06/2019 0 Tweet Het Like/Deel Het

De rechten van videogamewerkers zijn de laatste tijd een populair onderwerp. Berichten over verschrikkelijke crunch-time, waarbij werknemers soms verwachtten 100 uur durende werkweken werken, hebben geleid tot een gesprek over het verenigen van de game-industrie. We hebben het nog niet mogen meemaken… Maar een persoon die steun heeft betuigd voor de beweging is Bernie Sanders. Sanders is momenteel een van de populairste democraten die in 2020 president zou kunnen worden.

Bernie komt op voor de game-industrie

Sanders ging naar sociale media om zijn pleidooi te houden voor de vakbond van de videogamesector. “De videogamesector verdiende vorig jaar 43 miljard dollar,” zei hij. “De werknemers die verantwoordelijk zijn voor die winst verdienen het collectief te onderhandelen als onderdeel van een unie.” Sanders tagged vervolgens een aantal organisaties die videogamontwikkelaars proberen te helpen te verenigen, zoals Game Workers Unite en IATSE.
Vereniging kan een controversieel onderwerp zijn en net als alle politieke kwesties heeft het zowel aanhangers als tegenstanders. Een enquête van eerder dit jaar suggereerde echter dat ten minste de helft van de ontwikkelaars van videogames lid wil worden van een vakbond, dus er lijkt nogal wat steun te zijn voor het verenigen van de videogamesector.

Waarom is het nodig?

Een van de belangrijkste argumenten voor het verenigen van de videogamesector is de waargenomen slechte behandeling van ontwikkelaars van videogames door bedrijven. Dat is iets dat een vakbond mogelijk zou kunnen stoppen.

Activision heeft bijvoorbeeld onlangs honderden werknemers ontslagen. Terwijl ze tegelijkertijd opscheppen over een ‘recordjaar’. Dat is iets wat als situatie kan worden vermeden als ontwikkelaars van videogames door een vakbond worden beschermd.

Of men nu pro of anti-unie is, Bernie’s opmerkingen zijn nog steeds opmerkelijk, aangezien ze een van de eerste keren markeren dat een grote politicus de kwestie publiekelijk heeft besproken met betrekking tot de videogamesector. Het valt nog te bezien of Bernie’s goedkeuring van de industriële unie van videogames een blijvende impact heeft.

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch