Menu Premium

Bayonetta 2’s Wii U exclusiviteit is niet om fans uit te sluiten

Gamekings Redactie 14/09/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

De aankondiging dat Bayonetta 2 exclusief voor de Wii U verschijnt is veel fans van het eerste deel rauw op het dak gevallen. Toch meldt Platinum Games ons het volgende, Bayonetta 2’s Wii U exclusiviteit is niet om fans uit te sluiten. Bayonetta, een vrouw die met haar voorkomen zelfs de sex-appeal van Lara Croft reduceert tot die van een zongedroogde tomaat, zal haar excentrieke gevecht vervolgen in het huis van Nintendo.

De reacties op twitter waren niet van de lucht, dit toonde Kokatu al eerder met een exemplarische assemblage van het geheel. De bloemlezing van doodsbedreigingen, grafredes, vervloekingen deden de reputatie van het internet eer aan als verontrustende spiegel van de mensheid. Maar zoals het zo vaak gaat is de hatelijke storm niet zonder effect gebleken.

Daarom heeft Platinum Games, de ontwikkelaar van de hack ‘n slash, nu een persbericht opgesteld om hun beslissing toe te lichten. Zoals al gezegd is het niet de bedoeling om fans uit te sluiten, maar lees het vooral zelf even.

“Als game ontwikkelaars zijn wij ongelofelijk enthousiast om een nieuwe Bayonetta aan te mogen kondigen aan al onze fans. Dat neemt niet weg dat wij ons er van bewust zijn dat de aankondiging voor sommigen als een schok is gekomen.”

“Net als bij Bayonetta, is ook Bayonetta 2 een titel die wordt ontworpen en geproduceerd onder het dak van Platinum Games. Bayonetta 2 zal een waardige opvolger zijn van het veelal geprezen eerste deel in de reeks. Bayonetta is één van ons meest geliefde titels, die heeft bijgedragen aan de plaats van het jonge Platinum Games in de collectieve herinnering van gamers wereldwijd. Bayonetta heeft fans overal, en we willen hen nooit of te nimmer vervreemden van deelname in onze gezamenlijke toekomst.”

“Dat gezegd hebbende zien wij in de console games markt veel roering op het moment, wat voor ons betekent dat het lastig is om een nieuwe franchise voet aan de grond te geven. Het vergt van ons een ijzeren wil, toewijding en veel liefde voor het product. Bayonetta is een merk dat we willen zien groeien en bloeien, en daarvoor zijn we om de tafel gaan zitten met Sega, uitgever van het eerste deel. Onze conclusie van deze onderhandelingen was dat we beter af zijn bij Nintendo in een nieuw gesmeed verbond.”

“Nintendo is erop gebrand naast de lancering van de Wii U, een nieuwe horizon te scheppen voor de games industrie. Hun verleden spreekt boekdelen over hun toegewijde investering in de wereld van gaming. Samen met Nintendo hopen wij Bayonetta tot nieuwe hoogtes te kunnen brengen die nog meer gamers onderdeel uit laten maken van de actievolle avonturen van onze geliefde heks. Als ontwikkelaars werken wij er hard aan om dit voor elkaar te krijgen”, aldus het lange verhaal van Platinum Games over de kwestie.

Het bericht leest weg als een gelikte high-five met Nintendo, maar de eigenaar van een Xbox 360 en PlayStation 3 staat nog steeds met lege handen. Het laat zich raden dat deze PR-move door gamers dan ook snel wordt gearchiveerd in de categorie ‘whatever’ en voor hun de teleurstelling onverminderd groot blijft.

De enige vraag die nu ongetwijfeld rijst bij de lezer is wat er nu precies is fout gegaan tussen Sega en Platinum Games. De laatste partij ziet blijkbaar minder risico’s en meer winsten bij een release op één platform onder de paraplu van Nintendo, dan op drie platforms tegelijk onder Sega. Dat is toch vreemd en misschien een tikkeltje ontluisterend voor de positie van Sega anno 2012. We zullen het misschien nooit weten, en voor de fans zal het er ook allemaal weinig toe doen.

Voor zij die niet het geld hebben of willen uitgeven voor de Wii U is het vervolg op Bayonetta voorgoed onbereikbaar. Voor andere fans zal Bayonetta 2 misschien meer dan Mario de system-seller blijken waar Nintendo ongetwijfeld op hoopt met de verworven exclusiviteit. En hoe zit dat voor jou? Voel jij je definitief gedumpt door ‘s werelds meest bijzondere digitale strijdster of ben je bereid haar achterna te reizen tot in elke uithoek van het game-universum?

Bayonetta 2's Wii U exclusiviteit is niet om fans uit te sluiten

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch