Menu Premium

Baldur’s Gate: Enhanced Edition verschijnt eerder

Gamekings Redactie 02/11/2012 0 Tweet Het Like/Deel Het

Goed nieuws voor ongeduldige gamers (wij dus): Baldur’s Gate: Enhanced Edition verschijnt eerder. Twee dagen eerder om precies te zijn. Jawel, de release staat nu gepland voor woensdag 28 november!

Twee dagen eerder is natuurlijk niet om direct een gat bij in de lucht te springen. Maar gezien het feit dat de remake van BioWare’s bekende RPG in september nog een flinke vertraging opliep, eentje waar de NS nog jaloers op zou worden, is het toch leuk nieuws om te horen. Een game wordt, zoals we allemaal betreuren, nou eenmaal vaker uitgesteld dan eerder uitgebracht.

Het nieuws werd vers de wereld in getweet door Creative Director Trent Oster, van Overhaul Games, de studio die verantwoordelijk is voor de remake. Zelf verwoorde hij het dat het doel echt 28 november is, maar omdat op de iOS, Mac en Android-platformen de eigenaars eerst hun goedkeuring moeten geven, kan het niet gegarandeerd worden.

De Enhanced Edition van Baldur’s Gate bevat zowel een opgepoetste en aangepaste versie van het origineel als de uitbreiding, Tales of the Sword Coast. Zeuren over gebrek aan content is dus niet aan de orde. En als we de mannen van Beamdog, het moederbedrijf van Overhaul, moeten geloven, is de Enhanced Edition alles behalve een simpele remake. De game is volgens hen op meer dan 400 punten verbeterd. Zolang ze niet doelen op het aantal opgepoetste pixels, mag dat best indrukwekkend genoemd worden.

Baldur’s Gate: Enhanced Edition zal ook draaien op eerste generatie iPad’s, dus goed nieuws voor iedereen die niet altijd de knaken voorhanden heeft om het nieuwste van het nieuwste te kunnen kopen. De game draait ook op de Nexus 7, Google’s populaire tablet. Dus iedereen lijkt aan bod te komen en dat kunnen we alleen maar toejuichen! Ook is er cross-platform ondersteuning, dus of je nu een hardcore Apple, PC of Android-fanboy bent, je kan altijd samen spelen. Let de Baldur Gating begin!

Volg gamekings ook op social media Instagram Youtube
HomeVideosNieuwsPremiumPodcastMerch